YÜKSEKOKULUMUZDA KAN BAĞIŞI VE KÖK HÜCRENİN ÖNEMİ ANLATILDI
 YÜKSEKOKULUMUZDA KAN BAĞIŞI VE KÖK HÜCRENİN ÖNEMİ ANLATILDI

8 Mart 2022 Salı günü saat 12.00’da Yüksekokulumuz toplantı salonunda “Kan Bağışı ve Kök Hücrenin Önemi” hakkında Kızılay Bursa Şubesi İznik Temsilciliği tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğrt. Görv. Selim Şahin Yazıcı, Yüksekokul Sekreteri İsmail Özgören, Kızılay İznik İlçe Başkanı Ecz. Serdar Küçükkoçum, Kızılay Kök Hücre Güney Marmara Birim Sorumlusu Ramazan Çiçek, Kızılay Kan Kazanım Uzmanı Hasan Özlü, öğretim görevlileri, idari personel ve yüksekokul öğrencileri katıldı.

Yüksekokul Sekreteri İsmail Özgören takdim konuşmasında “Bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmaktır” prensibi gereği kan vermenin önemli olduğunu vurgulayarak, tanıtım toplantısını gerçekleştiren Kızılay İznik Şube Başkanlığına teşekkür etti.

Kan bağışının önemi hakkında sunumlarını gerçekleştiren Kızılay Kan Kazanım Uzmanı Hasan Özlü; “Kan bağışı yapmanın önemli olduğunu, ülkemizde yapılan kan bağış miktarını, sadece insanda bulunan kanın her insanın bir gün ihtiyacı olabileceğini, hayat kurtarmanın “kan vererek” insanlık adına önemli kazanım olduğunu, yaşı uygun olan, hastalığı olmayan kişilerin kolay bir şekilde Kızılay Kan Merkezlerinde kan verebileceklerini ve insan sağlığı açısından faydaları olduğunu” anlattı.   

Kızılay Kök Hücre Güney Marmara Birim Sorumlusu Ramazan Çiçek’de; Dünyada ve ülkemizde kök hücre çalışmaları hakkında bilgiler vererek, “Bağışçıların kök hücre için sadece üç tüp kan vermelerinin yeterli olduğunu, korkulacak bir şey olmadığını sağlıklı olan her bir bireyin yaşı ve kilosu uygun olması halinde verebileceğini” ifade etti.  

Kızılay İznik İlçe Başkanı Ecz. Serdar Küçükkoçum’da “7-11 Mart 2022 tarihleri arasında kan bağışı yapmak isteyenleri İlçemiz Kızılay Kan Merkezine beklediklerini, tanıtım toplantısı için Yüksekokul idaresine teşekkürlerini ileterek”  bilgilendirme toplantısı hediye takdimi ile son buldu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : [906]