Gıda Teknolojisi Programında insani tüketim amaçlı olan hayvansal ve bitkisel gıdaların üretim teknolojisi, kimyası, mikrobiyolojisi öğretilmektedir. Aynı zamanda tüm laboratuvar analizleri ile birlikte günün gerektirdiği teknolojik şartlardan olan; gıdanın kalitesi, güvenliği, hijyen, sanitasyon ve HACCP ( Kritik Kontrol Noktalarının Tehlike Analizi) kavramlarının meslekle sıkı sıkıya bağdaştırılmış bir şekilde teorik ve uygulamalı dersleri verilmektedir.
Program Başkanı
Öğr.Gör.Dr.Barış SÖNMEZ
Öğretim Elemanları
Öğr.Gör.Dr.Barış SÖNMEZ
1. Yarıyıl Dersleri | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | T1 | U2 | L3 | K4 | AKTS |
GESZ010 |
GIDA KATKI MADDELERİ | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GESZ101 |
TEMEL MATEMATİK I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GESZ103 |
GENEL MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 3 | 5 |
GESZ105 |
HİJYEN VE SANİTASYON | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 |
GIDZ101 |
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GIDZ103 |
GIDA KİMYASI | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3 | 4 |
GIDZ105 |
KİMYA I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 |
28-AIT101 |
ATATÜRK İLKELERİ VE DEVRİM TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 |
28-TUD101 |
TÜRK DİLİ I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 |
28-YAD101 |
İNGİLİZCE I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 |
Toplam | 22 | 30 | |||||
2. Yarıyıl Dersleri | |||||||
Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | T1 | U2 | L3 | K4 | AKTS |
GESZ102 |
TEMEL MATEMATİK II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GIDZ102 |
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GIDZ104 |
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 3 | 5 |
GIDZ106 |
KİMYA II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 |
GIDZ108 |
LABORATUVAR TEKNİĞİ I | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 2 | 4 |
28-AIT102 |
ATATÜRK İLKELERİ VE DEVRİM TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 |
28-TUD102 |
TÜRK DİLİ II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 |
28-YAD102 |
İNGİLİZCE II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 |
Seçmeli dersler için tıklayınız. |
Seçmeli | 4 | 6 | ||||
Toplam | 21 | 30 | |||||
3. Yarıyıl Dersleri | |||||||
Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | T1 | U2 | L3 | K4 | AKTS |
GESS209 |
LABORATUVAR TEKNİĞİ II | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GIDZ201 |
TAHIL TEKNOLOJİSİ I | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GIDZ203 |
SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 3 | 4 |
GIDZ205 |
MEYVE VE SEBZE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-1 | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 3 | 4 |
GIDZ207 |
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-I | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 2 | 4 |
Seçmeli dersler için tıklayınız. |
Seçmeli | 8 | 12 | ||||
Toplam | 20 | 30 | |||||
4. Yarıyıl Dersleri | |||||||
Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | T1 | U2 | L3 | K4 | AKTS |
GIDZ202 |
TAHIL TEKNOLOJİSİ II | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 2 | 4 |
GIDZ204 |
SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 3 | 4 |
GIDZ206 |
MEYVE VE SEBZE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-2 | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GIDZ208 |
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-II | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GTK210 |
BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 3 | 4 |
Seçmeli dersler için tıklayınız. |
Seçmeli | 8 | 12 | ||||
Toplam | 20 | 30 | |||||
2. Yarıyıl Seçmeli Dersleri |
|||||||
Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | T1 | U2 | L3 | K4 | AKTS |
GESS012 |
HAZIR YEMEK SİSTEMLERİ | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GIDS112 |
ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİ | Seçmeli | 1 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GIDS114 |
DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ | Seçmeli | 1 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GIDS116 |
BESLENME İLKELERİ | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
OTPS002 |
ÇEVRE KORUMA | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
OTPS009 |
İLETİŞİM | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
OTPS010 |
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 1 | 2 | 0 | 2 | 3 |
SHPM113 |
MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
3. Yarıyıl Seçmeli Dersleri |
|||||||
Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | T1 | U2 | L3 | K4 | AKTS |
GESS003 |
DONDURMA TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 1 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GESS011 |
AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GIDS209 |
GIDA ANALİZLERİ | Seçmeli | 1 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GIDS211 |
GAZLI İÇECEK TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GIDS213 |
KANATLI TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GIDS217 |
BUĞDAY VE UN ANALİZLERİ | Seçmeli | 1 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GIDS219 |
SERT BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 1 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GIDS221 |
BUĞDAY VE UN KİMYASI | Seçmeli | 1 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GIDS223 |
ÖĞÜTME TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GIDS225 |
YOĞURT TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 1 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GIDS227 |
İŞYERİ EĞİTİMİ I | Seçmeli | 0 | 16 | 0 | 8 | 12 |
GIDS229 |
TEREYAĞ TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 1 | 2 | 0 | 2 | 3 |
OTPS001 |
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
STUS207 |
STARTER KÜLTÜR | Seçmeli | 1 | 2 | 0 | 2 | 3 |
4. Yarıyıl Seçmeli Dersleri |
|||||||
Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | T1 | U2 | L3 | K4 | AKTS |
GESS001 |
PEYNİR TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 1 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GESS005 |
GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNELERİ | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GESS006 |
İÇME SÜTÜ VE KONSANTRE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli | 1 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GIDS212 |
ET ÜRÜNLERİ KATKI MADDELERİ | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GIDS214 |
SOĞUKTA VE DONDURARAK MUHAFAZA | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GIDS216 |
FERMENTE GIDALAR TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 1 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GIDS218 |
MISIR UNU VE ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GIDS220 |
UN KATKI MADDELERİ | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GIDS222 |
EKMEK TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GIDS224 |
YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 1 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GIDS226 |
SÜT ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ | Seçmeli | 1 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GIDS228 |
İŞYERİ EĞİTİMİ II | Seçmeli | 0 | 16 | 0 | 8 | 12 |
GIDS230 |
YAN VE TOZ ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
İçerik Ekleme Tarihi : [07-Eki-2019]İçerik Görüntüleme : [3.686] |