Osmanlı Çinisinin Tarihçesi sunumu

Fatma Şan

Sanatçı ilk ve orta öğrenimini Bursa’da tamamladı. 1998’de Dumlupınar Üniversitesi Çini Bölümü’nden 2.likle, 2008’ de Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Çini Ana Sanat Dalı’ ndan 1. likle mezun oldu.

2007’ de İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'Mevlana ve Hoşgörü' konulu yarışmada çini dalında 1. liğe, 2009’ da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ‘2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’ konulu yarışmada yine aynı dalda mansiyona layık görüldü. 2009’ da ‘Sakıp Sabancı Vakfı Sanat Ödülü’nü 1.likle alan sanatçı, 2013’de Kültür ve Turizm Bakanlığı 17. Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışmasında “Çini Deseni” Dalında Başarı Ödülü aldı.

İlk kişisel sergisi ‘Yol’, Aralık 2011’ de aramızdan ayrılan Türk çini sanatının büyük ustası Faik Kırımlı ’ya ithafen ilk olarak14 Şubat 2012’ de Taksim Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Ardından Ekim 2012’de Sefaköy Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda ve Aralık 2012’de Bursa Tayyare Kültür Merkezi’nde sergilendi.

2002 yılında Bursa Tophane’ de açtığı Zeytin Sanat Atölyesi’ndeki çalışmalarına, 2010’ dan beri Nişantaşı’ndaki atölyesinde devam etmektedir.

Sanatçı birçok karma sergiye katıldı. Yurtiçi ve yurtdışı çeşitli projelerde çalıştı. Eserleri özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [05-May-2016]