Uludağ Üniversitesi Risk Değerlendirmesi Çalışmaları Başladı...

Bursa Uludağ Üniversitesi Risk Değerlendirilmesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü ekibi tarafından gerçekleşmektedir.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın 4 üncü maddesine göre risk değerlendirmesi, işyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bu tehlikelerin riske dönüşmesine yol açan faktörler ile tehlikelerden kaynaklanan risklerin analiz edilerek derecelendirilmesi ve kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması amacıyla yapılması gerekli çalışmaları ifade eder. Ayrıca, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın 10 uncu maddesine göre ise işverenler, iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür. Bu doğrultuda, 29.12.2012 tarih ve 28512 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği’nde risk değerlendirmesi çalışmalarının yöntem ve esasları belirtilmiştir.

Bursa Uludağ Üniversitesi Risk Değerlendirilmesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü ekibi tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği’ne uygun olarak yapılmaktadır.

    

  

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [17-Eyl-2020 09:32]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [17-Eyl-2020 09:39]

Duyuru Görüntüleme : [1.732]