ENCITS EĞİTİM TOPLANTILARI
 ENCITS EĞİTİM TOPLANTILARI

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin ortak olduğu ve BUU proje koordinatörü Prof. Dr. Zübeyde Sinem Genç tarafından yürütülen "Enhancing Creative and Innovative Teaching Skills Through Training and Observation" adlı Erasmus+ KA2 projesi farklı branşlardan öğretmenlere yaratıcı ve yenilikçi öğretme becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır. Genel koordinatörlüğünü İznik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü Hollanda, İspanya, İtalya ve Bulgaristan ortaklı projede tüm katılımcı ülkelerde yaratıcı ve yenilikçi öğretim becerileri konusunda eğitimler düzenlenmiştir.

Birinci eğitim Bursa Uludağ Üniversitesi ve İznik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında 25 – 29 Ekim 2021 tarihlerinde düzenlenmiştir. Öğretmenlerin araştırma becerileri ve yenilikçi alternatif değerlendirme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bu eğitim, BUU Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Zübeyde Sinem Genç ve BUU Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Selin Armağan tarafından verilmiştir.

Öğretmenlerin dijital becerileri ve teknolojiyi yaratıcı ve yenilikçi kullanım yollarını sunan ikinci eğitim İspanya’da 7 – 11 Şubat 2022 tarihlerinde düzenlenmiştir.

 

Hollanda’da 5 – 7 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılan üçüncü eğitimde ise, sınıf içerisinde kullanılabilecek yaratıcı ve yenilikçi oyun türü etkinliklerin eğitimin çeşitli branşlarında nasıl kullanılacağı üzerinde durulmuştur.

 

 

Öğretmenlerin daha çok duygusal yeterlilikleri ve bu alandaki yenilikçi öğretim becerilerinin tanıtılması konusuna odaklanan son eğitim 21 – 25 Kasım 2022 tarihlerinde İtalya’da gerçekleşti.

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Tem-2023]

Haber Görüntüleme : [736]