İNEGÖL MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMINDA NİTELİKLİ ÖĞRENCİLER YETİŞECEK
 İNEGÖL MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMINDA NİTELİKLİ ÖĞRENCİLER YETİŞECEK

İNEGÖL MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMINDA NİTELİKLİ ÖĞRENCİLER YETİŞECEK
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnegöl Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, staj ve işyeri eğitimlerini İnegöl’deki sağlık kurumlarında yapabilecek. Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı’nda eğitim gören öğrenciler, protokol imzalanan hastanelerde mesleki bilgilerini geliştirme imkânına kavuşacak.
Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Yönetimi, İnegöl’de hizmet veren Devlet Hastanesi, Özel Cihangir Hastanesi ve Özel İnegöl Aritmi Hastanesi ile işbirliği protokolü imzaladı. Gerçekleştirilen protokol ile BUÜ İnegöl Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı’nda eğitim gören 1. ve 2. sınıf öğrencileri, hastanelerde mesleki bilgi ve becerilerini geliştirme olanağı bulacak. İşyeri eğitimi ve staj uygulamaları konusunda destek görecek öğrencilerle birlikte sağlık sektörü için nitelikli eleman yetiştirilmesi hedefleniyor.
UYGULAMA YAPMADAN MEZUN OLMANIN FAYDASI YOK
İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü ve protokol yetkililerinin de hazır bulunduğu törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, üniversite eğitiminin en önemli noktalarından birisinin teorik derslerde öğrenilen bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesi olduğuna işaret etti. Uygulama yapan bir mezunun sektöre çıktığı zaman iş bulmasının çok daha kolay olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Bugün gerçekleştireceğimiz protokolü çok önemsiyoruz. Sağlık gibi büyük öneme sahip bir alanda uygulama yapmadan, tamamen teorik bilgilerle yetişmiş personelin çok da faydalı olmayacağına inanıyoruz. Bizlere bu konuda destek veren İnegöl Devlet Hastanesi’ne, Özel Cihangir Hastanesi’ne ve Özel İnegöl Aritmi Hastanesi’ne teşekkür ediyorum. Protokolümüzün öğrencilerimiz, eğitim birimlerimiz ve hastanelerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Şub-2020]

Haber Görüntüleme : [2.486]