.
Tarihçe |
||
Yüksekokulumuz İnegöl’de bölge sanayisinin nitelikli ara insan gücünü karşılamak üzere 1995 yılında kurulmuştur. Atatürk Bulvarı’ nda Tekel Bakanlığına ait tütün deposunun Uludağ Üniversitesine tahsis edilmesi ile 4500 m² kapalı alanı bulunan binada, Mobilya ve Dekorasyon ile Moda ve Konfeksiyon olmak üzere 2 program ve 33 öğrenci ile ön lisans düzeyinde eğitim öğretime başlamıştır. Üniversite ve Sanayi işbirliğinin etkin uygulandığı Yüksekokulumuzda fiziki kapasitesinde ortaya çıkan iyileşmelerle birlikte ilgili sektörlerle yapılan görüşmeler ve bölge sanayisinin ihtiyaçlarının değerlendirilmesi sonucu yeni programların açılmasının ve mevcut programlarımızda uygulama amaçlı laboratuvar ve atölyelerin kurulmasının gerekli olduğu kanaatine varılmıştır. Yüksekokulumuz şu anda 17 derslik, 4 bilgisayar laboratuvarı, 2 teknik resim salonu, mobilya dekorasyon programı üretim ve uygulama atölyesi, konfeksiyon atölyesi, makine atölyesi ve makine kaynak üretim atölyesi ile öğrencilerimize hizmet vermektedir. |