120. Yılında İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Çalıştayı

Türkiye İlahiyat ve İslami ilimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi tarafından 19 Aralık 2020’de 120. Yılında İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Çalıştayı düzenlenecek.

Sırasıyla, Türkiye İlahiyat ve İslami ilimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve tensipleri hâlinde YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın Açılış konuşmalarını yapacağı çalıştay, 3 oturum hâlinde gerçekleştirilecek.

Çalıştayda;
Osmanlı’dan Günümüze İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinin Tarihi,
İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinin Toplumun Dinî Hayatındaki Yeri,
İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinin İlmî Hayattaki Yeri,
İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerindeki Yapısal Sorunlar
 konuları ele alınacak.

19 Aralık 2020 Cumartesi günü saat 10:00’dan itibaren canlı yayınla (sosyal medya hesaplarından) gerçekleştirilecek ve çalıştayın sonuç bildirgesi aynı gün saat 15.30’da açıklanacak.

Türkiye İlahiyat ve İslami ilimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi tarafından düzenlenecek çalıştay, twitter.com/tidkonsey ile facebook.com/TİDKONSEY sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

Haber Tarihi : [14-Ara-2020]

Haber Görüntüleme : [1.368]