BURSA İL MÜFTÜLÜĞÜ İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
 BURSA İL MÜFTÜLÜĞÜ İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Bursa İl Müftülüğü arasında “ Din Hizmetleri Eğitiminde ve Mesleki Gelişimde İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Bu protokol ile her iki kurumda görev yapan personelin bilgi birikiminin artırılması, din hizmeti yürütenlerin karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunması ve din hizmetleri faaliyetlerinde ortak aklın oluşturulması ve böylece din hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı, Dekan Yardımcısı ve Öğretim Üyeleri ile İl Müftüsü, Yardımcıları ve personelinin hazır bulunduğu imza töreninde konuşan Dekanımız Prof. Dr. Bilal Kemikli, İl Müftülüğü ile zaten yakın bir işbirliği içinde olduklarını, ancak işbirliğini böyle bir protokole bağlamanın daha etkin faaliyetlere zemin hazırlayacağı için çok mutlu olduğunu söyledi. Göreve geldiğinden beri İlahiyat Fakültesi ile yakın ilişki içinde hizmet yürüttüğü için İl Müftüsü Sayın İzani Turan’a teşekkür eden Kemikli, Diyanet’in yürüttüğü 4-6 yaş eğitim hizmetini daha nitelikli hale getirmek amacıyla fakültemiz bünyesinde “Erken Çocuklukta Ahlâk ve Değerler Eğitimi” adıyla bir Anabilim dalı kurmak ve buna bağlı olarak tezsiz yüksek lisans programı açmak için YÖK’e başvuru yaptıklarını, bu protokolün bu tür hizmetlere önemli bir zemin teşkil edeceğini vurguladı. Prof. Dr. Bilal Kemikli ayrıca Müftülük personelinin bilgilerini tazelemek ve bilgi birikimini artırmak amacıyla Din Hizmetleri Tezsiz Yüksek Lisans Programı açmayı hedeflediklerini ve bu projede de YÖK’e başvuru aşamasına gelindiğini söyledi.

İl Müftüsü Sayın İzani Turan da aynı amaca hizmet eden iki köklü kurumun eğitimde işbirliği yapmasının memnuniyet verici olduğunu, çok yönlü faaliyetlerle hakla ulaşmanın yollarının aranması gerektiğini söyledi. Ulu Cami, Emir Sultan gibi Selatin camilerde “Kürsü Şeyhliği” uygulamasını hayata geçirmek istekilerini, bu faaliyette bazı ilahiyat hocalarının şehrin tarihi camilerinde kitaplar okuyarak halkı irşad edeceğini ifade etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Mar-2021]

Haber Görüntüleme : [1.968]