2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI KESİN PROGRAMI

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI KESİN PROGRAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

 

FİNAL SINAV MAZERETLERİNİN SADECE SİSTEMSEL HATALARLA SINIRLANDIRILDIĞINA DAİR BİLGİLENDİRME

Bursa Uludağ Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Yönetmeliği’nin 30/6. maddesine göre, yarıyıl/yıl sonu sınavları, bütünleme sınavları ve ek sınavlar için öğrenciye mazeret sınav hakkı verilmemektedir. Bununla birlikte, Üniversitemiz online sınavlarda sistemsel teknik aksaklıklar sebebiyle öğrencilerimize mazeret hakkı tanımaktadır. Buna göre, Final Sınavlarında mazeret hakkı, önceki sınavlardan farklı olarak, sadece

a)       UKEY'den kaynaklı sistemsel hatalarda ve

b)      Sınav çakışmalarında

verilecektir. Final sınavlarında bireysel veya yerel düzeyde yaşanan “Teknik Aksaklıklar” ve “Sağlık Sorunları” sebebiyle mazeret sınav hakkı TANINMAYACAKTIR. Bu durumdaki öğrencilerimiz, mazeret sınavlarından hemen sonra yapılacak Bütünleme Sınavlarına girebilirler. Bu nedenle öğrencilerimizin sınav öncesinde gerekli önlemleri almaları önem arz etmektedir (Telefon, bilgisayar, tablet vb. farklı cihazların, olası bağlantı sorunlarına karşı tedbiren hazır bulundurulması,  güvenli bir internet bağlantısı için kablo ve wifi alternatiflerinin bulunduğu ortamların tercih edilmesi, elektrik kesintisi için gerekli tedbirlerin alınması vb.).

Sınavda sorun yaşamamak için e-sınav kılavuzunun dikkatle incelenmesi gerekmektedir.

Öğrencilerin sistemden kaynaklanan teknik aksaklık bildirimleri için sınavın bitimini takip eden ilk beş dakika içinde sistemsel hatayı kanıtlayıcı ekran görüntüsü ile birlikte teknik aksaklık mazeret sınavı dilekçesini doldurarak ilhogis@uludag.edu.tr adresine mail atmalıdırlar. Öğrencilerden gelen ekran görüntüleri Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na iletilecek ve kontrolden sonra Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile teknik aksaklık için mazeret sınav hakkı tanınabilecektir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [04-Oca-2021 11:32]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [05-Oca-2021 08:44]

Duyuru Görüntüleme : [3.953]