Fiziki Yapı

Öğrenci İşleri

Öğrenci İşleri, öğrencilerin ihtiyaç duyduğu öğrenci belgesi, transkript, öğrenci durum belgesi, hasta sevk kağıdı gibi belgelerin temin edildiği, sınav sonuçlarına itiraz, mazeret sınavları için rapor sunma gibi idari işlemlerin yapıldığı, yönetmeliklerce kendisine verilen takip işlemlerinin yürütüldüğü, ayrıca öğrencilerin mevzuatlarla ilgili karşılaştıkları sorunları danışabileceği birimdir.

Kültür Merkezi

İlahiyat Fakültesi bahçesinde bulunan Bursa Uludağ Ü. Kültür Merkezi, 1100 koltuk kapasiteli ve amfiteatr şeklinde inşa edilmiştir. Kültür Merkezi’nde kongre, sempozyum, konferans, panel, mezuniyet törenleri ve konserler yapılmaktadır. Kültür Merkezi, diğer kamu ve özel kuruluşların bu tür aktiviteleri için de kullanılabilmektedir.

Kütüphane

Kütüphanemiz 900 m² üzerine kurulu, toplam sayısı 40 bini aşkın kitap ve süreli yayına sahiptir. Kütüphane içerisinde 400 okuyucu kapasiteli bir okuma salonu vardır. Resmi tatil günleri hariç her gün sabah 8:30'dan saat 22:00'ye yaz tatili ve ara tatil de 08:30-17:30 saatleri arasında açıktır. Kütüphanemizde Dewey Sistemi ile tasnif edilen kitaplar açık raf sistemi ile ilgililere sunulmaktadır. 

Bilgi-İşlem

Fakültemiz bilgisayarları 10/1000 GB hızında fiber optik alt yapısı ile  yerel ağ ile birbirine bağlıdır. Sürekli açık bir telefon bağlantısı ile Uludağ Üniversitesi üzerinden internete açılmaktadır. Öğretim elemanlarının odalarının tamamında internet bağlantısı mevcuttur. Öğrencilerin bilgisayar dersleri için ayrı bir laboratuar mevcut olup on beş bilgisayar ile donatılmıştır. Bu bilgisayarlarda işletim sistemi, internet programları ve diğer paket programların kullanımı öğretilmekte ve uygulama yapılmaktadır.

Cami

Cami, klasik Osmanlı mimarisi üslubunda; merkezi tek kubbeli, dört köşe tromplu, kuzeyde üç küçük kubbeyle genişletilmiş ek kısımla dikdörtgen planlıdır. Konferans salonu olarak değerlendirilen zemin katı üstünde cami sahnı yer alır. Sanatsal bir duyarlılıkla inşa edilen eser; kubbesi, minareleri ve revaklarıyla oldukça sade bir mimari nitelik taşımaktadır. Mihrap, minber, kapı ve pencerelerle mahfil korkuluklarında karşılaştığımız iç tezyinat, kündekâri tekniğinde hazırlanmış ahşap bir yapıdan, kuşak ve pano yazılarından, kubbe ve pencere alınlıklarında kalemişi süslemelerden oluşur. Camide İlâhiyat Fakültesi öğrencileri uygulama yapmakta ve günlük ibadetler yerine getirilmektedir. Cami bölge halkına da açıktır.

Öğrenci Toplulukları

Her yıl son sınıf öğrencilerinden oluşan bir Yıllık Komitesi kurulmaktadır. Kuruluş amacı son sınıf öğrencilerinin yıllığını çıkarmak olan bu komite, bu çalışmadan farklı olarak sene içerisinde sergi, kermes ve gece gibi faaliyetler yapar ve sene sonunda mezuniyet gecesini tertip eder. Bunların haricinde öğrenciler, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren çeşitli topluluklara üye olabilirler. Bu topluluklardan Edebiyat Topluluğu, Okumalar Okuması- Kitap e Düşünce Topluluğu, İlahiyat Akademi Topluluğu (Gazete İlahiyat) fakültemiz öğrencilerinin girişimiyle kurulmuştur.

Kantin-Kafeterya

Fakültede okunan kitaplar ve yardımcı kitaplar yanında her türlü kırtasiye malzemesi ve temel ürünlerin de satıldığı bir market işletilmektedir. 

Yemekhane

Fakülte yemekhanesinde akademik ve idari personel ile öğrenciler uygun bir fiyatla yemek yeme imkânına sahiptirler. Ayrıca maddi durumu yetersiz öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verilmektedir. Fakülte personeli ve öğrencilerin yemek ihtiyaçlarını kampus çevresindeki özel lokantalardan karşılamaları da mümkündür.

Barınma ve Burs İmkânları

Fakülte öğrencileri, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Bursa ve Görükle Kampusu'nda bulunan yurtlarında, Fethiye Kampusu'nun yakınında hizmet veren Türkiye Diyanet Vakfı'na bağlı yurtta ve diğer özel yurtlarda barınabilirler. Fakültemize destek amacıyla kurulmuş olan Bursa İlâhiyat Vakfı, öğrencilere ihtiyaç bursu, başarı bursu ve ayni yardım vermekte; ayrıca barınma yardım yapmaktadır.

Kampusta Yaşam

Öğrencilerin genellikle bir arada bulundukları mekânlar, çevre düzenlemesi ve bakımı özenle yapılan fakülte bahçesi ve kafeteryadır. Kütüphane, bilgi-işlem merkezi öğrencilerin ders dışı zamanlarını değerlendirdikleri diğer mekânlardır.

Öğrencilerimiz;

Mezuniyet ve İş Sahaları

Anasayfaya Dön

İçerik Ekleme Tarihi : [07-Eki-2019]

İçerik Görüntüleme : [7.793]