Yazma Eserler Kış Okulu

Osmanlının ilk payitahtı olan Bursa tarihten günümüze değin bir ilim ve sanat merkezi ve kültür mirasımızın en önemli mekânlarından biri olma vasfına sahip olmuştur. Yaşadığımız son yıllarda bir müzeler sergisi halini alan güzide şehrimizde pek çok eser kaleme alınmış ve yazın hayatına bahşedilmiştir. Bu eserler üzerinde özellikle sosyal ve beşeri alanlardaki akademik çalışmalar desteklenmeli, yeni bilimsel eserlere kaynaklık edecek eserlerin lâyık olduğu ilgi ve takdir tesis edilmelidir. Böylelikle genç ilim adamlarının bu güzide eserleri tanıyarak ve bu eserlerden istifade ederek yeni ufuk açıcı çalışmalar yapabilmeleri adına “Yazma Eserler Kış Okulu: Keşif-Tahkik-Neşir I” çalıştayı organize edilmiştir.

İlkinin bu sene düzenleneceği ve gelecek seneden itibaren geleneksel hale gelecek olan bu çalışma, Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öncülüğünde gerçekleştirilecek, B.U.Ü. İlâhiyat Fakültesi öğretim elemanları ile B.U.Ü. İlâhiyat Fakültesi lisansüstü öğrenci kadrosu ve başta B.U.Ü. Edebiyat ve Eğitim Fakültelerine mensup bulunanlar olmak üzere diğer ilgili araştırmacıların da istifadelerine yönelik olacaktır.

Çalışmanın uygulanma tarihi 22-23 Mart 2019, yeri ise BUÜ İlâhiyat Fakültesi, Bursa İnebey Yazma Eser Kütüphanesi, Bursa Muradiye Medresesi Kur’an ve El Yazmaları Müzesi olup katılım için önceden kayıt olunmalıdır.

Kayıt için iletişim adresi: mensuresonmez@gmail.com

Telefon numarası: 546 817 3567

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular