FAKÜLTEMİZİ TANIYALIM

İlahiyat Fakültemiz şehir merkezinde Nilüfer İlçesi Fethiye Mahallesinde özel yerleşkesinde bulunmaktadır.

Fakültemiz, 42 yıl önce öğretime başlamış, binlerce öğrenci mezun etmiş, ön sıralarda tercih edilen kıdemli fakültelerden birisidir.

İçerisinde iki öğretim binasından başka, tatbikat camii, kültür merkezi ve bakımlı geniş bir bahçenin de yer aldığı 50 dönümlük bir alana sahiptir.

Üç yıl önce yeniden yapılan modern öğretim binamızda, 500 kişilik yemekhane vardır.

400 okuyucu kapasiteli, 50 bin civarında kitabı bulunan zengin bir kütüphanemiz mevcuttur.

Dersliklerimiz,  her birinde klima da bulunan modern donanıma sahiptir.

Fakültemizde 33 profesör, 14 doçent, 22 yardımcı doçent, 8’i yabancı uyruklu 27 öğretim görevlisi ve okutman, 45 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 141 öğretim elemanı hocamız, 44 personelimiz vardır.

Fakültemizin biri Türkçe diğeri İngilizce yayımlanan birbirinden farklı iki ilmi dergisi vardır. Her ikisi de ulusal ve uluslararası indeksler tarafından taranıp arşivlenen hakemli dergilerdir.

Fakültemizde Erasmus, Farabi ve Mevlânâ programlarıyla hem yabancı ülkeler hem de ülkemizdeki üniversiteler arasında öğrenci değişimi yapılabilmektedir.

Ayrıca aynı öğretim süresi içinde, Üniversitemizdeki iki ayrı fakülteden diploma alabilmeyi sağlayan çift ana dalda öğretim imkânı vardır.

Bundan başka Fakültemizin kendi bünyesinde de diplomanın yanı sıra ek bir sertifika alabilmeyi sağlayan yan dal programları da uygulanmaktadır.

Bu yıl da isteyen bütün son sınıf öğrencilerimiz, pedagojik formasyon eğitimi sertifikası alabilme şansını elde etmiştir. Öğrencilerimiz, hem ortaokul ve liselerde hem de Kur’an Kursu ve camilerde uygulama yaparak mesleğe hazırlanmaktadır.

Fakültemizde dersler dışında öğrencilerimiz spor, kültür ve sanat faaliyetlerine de katılmakta, seminerler, paneller, sempozyumlar düzenlenmektedir.

Dini musiki kursları, hüsn-i hat ve tezhip kursları, ney kursları açılmaktadır.

Öğrencilerimizin kendi aralarında kurdukları 20 kadar öğrenci topluluğu mevcuttur.

Ev kiralama imkânı yanında, öğrencilerimizin kalabileceği resmi ve özel yurtlar da vardır.

Fakültemizde 2016-2017 öğretim yılı itibariyle, 1000 kadarı Lisansüstü (Yüksek Lisans: 700, Doktora: 300) olmak üzere 4000’e yakın öğrencimiz mevcuttur.

Bunlar arasında 800’ü 68 ülkeden gelen misafir öğrencilerimizdir.  Bu haliyle Fakültemiz uluslararası bir fakülte ve en çok yabancı öğrenci yetiştiren İlahiyat Fakültesi konumundadır. Bugün yabancı uyruklu pek çok mezunumuz kendi ülkesinde hizmet veriyor, önemli makamlarda görev yapıyorlar. Bu öğrencilerimizin varlığı, Fakültemize zenginlik katmanın yanında, yerli öğrencilerimizin, dünyanın dört bir yanındaki Müslüman kardeşlerimizin gelenek ve görenekleri hakkında bilgi sahibi olmalarına ve aynı zamanda İngilizce ve Arapça konuşma pratiklerini ilerletmelerine yardımcı olmaktadır.

Mezunlarımız genel olarak Ortaokul, lise ve dengi okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, İmam-Hatip Liselerinde meslek dersleri öğretmeni olabilirler.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde müftü, vaiz, Kur’an Kursu öğretmeni, camilerde din görevlisi olarak çalışabilirler.

Geleceğin öğretim üyeleri olmak üzere, Üniversitelerde Araştırma Görevlisi olarak görev alabilirler.

Ayrıca kamu ve özel kuruluşlarda memur ve yönetici olabilirler.

Fakültemizin mezunları arasında rektör, daire müdürleri, milletvekilleri, belediye başkanları, bakanlar, işadamları da vardır. Birçok Avrupa ülkesinde pek çok mezunumuz görev yapmaktadır. Bu güzel sonuç, bugünün değil 42 yıllık birikimin sonucudur.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [13-Tem-2017]