16-28 KASIM VİZE SINAVLARI
 16-28 KASIM VİZE SINAVLARI

UKEY E-SINAV BİLGİLENDİRME NOTU

1. VİZE SINAVLARI UKEY SİSTEMİ ÜZERİNDEN YAPILACAKTIR. (Dersler için kullanılan Google Meet uygulaması üzerinden sınav yapılmamaktadır)

2. SINAVLARA GİRİŞ SÜRESİ ÜÇ DAKİKADIR. (Sınavın başlama saatinden üç dakika sonra sistem girişi kabul etmeyeceği için öğrencilerimizin sınavlarına zamanında katılım göstermesi gerekmektedir.)

3. SINAV SORULARININ PAYLAŞIMINI ÖNLEMEK AMACIYLA  SİSTEMDE KAREKOD VE FİLİGRAM UYGULAMASI KULLANILMAKTADIR. 

3. SINAVDA SORUN YAŞAMAMAK İÇİN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ SINAVDAN ÖNCE AŞAĞIDAKİ LİNKTE YER ALAN KLAVUZU DİKKATE OKUMALI VE UKEY KULLANIM VİDEOLARINI İZLEMELİDİR. 

 

 E-SINAV KLAVUZU için Tıklaynız. 

 

ARA SINAV MAZERETİ İÇİN BİLGİLENDİRME 

  1. Mazeret Sınavı 02-03 Aralık tarihlerinde yapılacaktır.
  2. Bireysel düzeyde yaşanan Teknik Aksaklıklar sebebiyle mazeret sınav hakkı TANINMAYACAKTIR. Bu nedenle öğrencilerimizin sınav öncesinde gerekli önlemleri almalarını önemle rica ederiz. (telefon, bilgisayar, tablet vb. farklı cihazların olası bağlantı sorunları için hazır olması,  güvenli bir internet bağlantısı için kablo ve wifi alternatiflerinin bulunduğu ortamların terch edilmesi, elektirk kesintisi için gerekli tedbirlerin alınması vb.) Sınavda sorun yaşamamak için yukarıda linki verilen e-sınav kılavuzunun dikkatle incelenmesi gerekmektedir. 
  3. Öğrencilerin sistemden kaynaklanan teknik aksaklık bildirimleri için sınavın bitimini takip eden ilk beş dakika içinde sistemsel hatayı kanıtlayıcı ekran görüntüsü ile birlikte teknik aksaklık mazeret sınavı dilekçesini doldurarak mazeretiibf@uludag.edu.tr adresine mail atmalıdırlar. Öğrencilerden gelen ekran görüntüleri bilgi işlem daire başkanlığına iletilecek ve kontrolden sonra yönetim kurulu kararı ile teknik aksaklık için mazeret sınav hakkı tanınabilecektir. 
  4.  Sınav Çakışması durumda öğrenciye mazeret sınav hakkı tanınacaktır. Bir günde aynı yarıyıldan olmak koşuluyla, (5/i dersleri hariç) 3 ve üstü dersten sınava girecek öğrenciler ile sınav programında aynı gün ve aynı saatte olmak kaydıyla çakışan dersleri olan öğrenciler mazeret sınavından yararlanabileceklerdir. Sınav Çakışması sebebiyle mazeret sınavı hakkı talebinde bulunacak öğrenciler, en geç 13 Kasım Cuma  günü measi bitimine (17:30) kadar  mazeret sınavı dilekçesini doldurarak mazeretiibf@uludag.edu.tr adresine mail atmalıdırlar.
  5. Sağlık sorunları sebebiyle mazeret sınav hakkı talep edecek öğrenciler sağlık raporları ile birlikte mazeret sınavı dilekçesini en geç 1 Aralık 2020 Pazartesi günü mesai bitimine (17:30) kadar mazeretiibf@uludag.edu.tr adresine mail atmalıdırlar. Sağlık raporlarının Sağlık Ocaklarından ya da Hastane olarak faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarından alınması gerekmektedir. (Muayanehane, sağlık merkezi, tıp merkezi vb. etiketlerle faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarının verdiği raporlar kabul edilmemektedir)
  6. Mazeret sınavı dilekçesi doldurulmadan yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. 

 

Mazeret sınav porgramı, ara sınavların bitiminde ilan edilecektir. 

 

NOT: mazeretiibf@uludag.edu.tr mail adresi sadece mazeret sınavı talebi için kullanılmalıdır. Sınavlarla ilgili diğer soru ve sorunlarınız için iibfogis@uludag.edu.tr adresine mail atabilir ya da 224 2941100(Öğrenci İşleri) - 224 2940726 (Öğrenci İşleri) - 224 2941044 (Danışma) numaralarını arayabilirsiniz.

Sınavlarınızda Başarılar Dileriz...

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-Kas-2020]

Haber Görüntüleme : [3.900]