Fakültemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliği
 Fakültemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliği

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü bünyesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derda Küçükalp başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.

Günün önemine ilişkin bilinçlendirme ve farkındalık yaratma amacıyla Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay bir konuşma yaptı.

Devlet kavramına ve Türkiye’de devlet geleneğinin tarihsel süreçlerine değinen Sarıbay, sosyo-politik bir bakış açısıyla yapısal analizlerde bulundu. Sarıbay, artık darbelere yer olmadığının ve bunların geçmişte kaldığının düşünüldüğü bir zamanda böyle bir girişimin yarattığı kaosla ve kayıplarla karşılaştığımızı; bu nedenle, sosyal bilimcilerin tüm bu yaşananları anlama yükümlülüğünün bulunduğunu belirtti. Bu yükümlülüğü gerçekleştirebilmek için devlet-toplum ilişkilerine odaklanılması gerektiğinin altını çizerek, siyasetin dağıtımsal bir mesele olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay, yaşananların, devletin siyasî, ideolojik, askerî ve ekonomik kaynakları koordinasyonuna dış müdahalenin bir sonucu olduğu değerlendirmesinde bulundu. Sarıbay, demokrasinin daha geniş bir tabana yayılması ile darbe girişimlerine karşı durma noktasında hedeflenen bilince ve farkındalığa erişilebileceğini söyleyerek konuşmasını bitirdi.

Sarıbay’ın konuşmasının akabinde soru-cevap kısmına geçilerek bölüm akademik personeli 15 Temmuz özelinde darbeler ve darbelerin demokrasiye olumsuz etkileri hakkında düşüncelerini ifade ederek, görüş alışverişinde bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Tem-2019]

Haber Görüntüleme : [1.452]