BUÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi AB Projesi Yayılım Toplantısı’na Ev Sahipliği Yaptı

Fakültemiz İşletme Bölümü öğretim üyesi Dr. Mehlika Saraç tarafından yürütülen ve Arş. Gör. Olcay Bektaş’ın görev aldığı Avrupa Birliği Bakanlığı, Eğitim ve Gençlik Merkezi Programları Başkanlığı, İngiltere Ulusal Ajansı tarafından desteklenen AB projesi yayılım toplantısına Bursa Uludağ Üniversitesi ev sahipliği yaptı.

İngiltere’den University of Worcester’ın yürütücülüğünü üstlendiği projede İsveç ve Belçika’dan iki üniversite de proje partneri olarak toplantıda yer aldı. 20 ay süren proje, Avrupa’daki üniversite mezunlarının kültürlerarası yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlıyordu. 3 farklı ülkede, şirketlerden ve öğrencilerden toplanan nitel ve nicel verilerle, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu temel kültürel yetenekler belirlenirken öğrencilerin bu yetenekleri ne kadar taşıdıklarına ve nasıl geliştirilebileceğine yönelik proje çıktıları geliştirildi. Proje sonuçlarının paylaşıldığı yayılım toplantısında, elde edilen proje çıktıları Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri ile tartışıldı.

Haber Tarihi : [25-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : [1.850]