Prof. Dr. Veysel BOZKURT

                                                                                   

                                                                                     Prof. Dr. Veysel BOZKURT

 

1962, Çankırı doğumlu olan Veysel Bozkurt, lisans eğitimini 1984 yılında Uludağ Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamlamıştır. 1985 yılında, Uludağ Üniversitesi İİBF, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde araştırma görevlisi olarak akademik hayata başlayan Bozkurt, 1986 yılında “Türkiye’de Sosyal Değişme Sürecinde Sivil Bürokrasi:1923-1960” başlıklı tezi ile yüksek lisans; 1991 yılında da “Avrupa Birliği Kavramı Konusunda Çıkar Gruplarının, Siyasal  Partilerin ve Kamuoyunun Tutumu” başlıklı doktora tez çalışması ile Uludağ Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilimdalında doktora ünvanı almıştır.

1991 yılında görev yaptığı Uludağ Üniversitesi, İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, Yönetim ve alışma Sosyolojisi Anabilimdalında yardımcı doçent olan Bozkurt, 1994 yılında doçent, 2000 yılında profesör ünvanı almıştır. 1988-1989 yıllarında İtalya Floransa’da European University Institute’de; 1996 yılında Azerbaycan-Bakü, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı İşletme Fakültesinde ve 1997 yılında Kırgızistan Celalabad Kommersiyalık Enstitüsüne bağlı Türk Dünyası İşletme Fakültesinde araştırmacı ve öğretim üyesi olarak ders vermiştir.  Prof. Dr. Veysel Bozkurt, 2010 yılında İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, İktisat Sosyolojisi anabilimdalına geçmiş ve meslek hayatına burada devam etmektedir. Uludağ Üniversitesinde bölüm başkanlığı ve anabilimdalı başkanlığı, İstanbul Üniversitesinde Yayınlar Koordinatörlüğü görevlerini yürüten  Bozkurt, 8 Haziran 2020 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan “Koronavirüs Toplum Bilimleri Kurulu” üyesi olarak seçilmiştir.

Akademik çalışmalarını yönetim ve çalışma sosyolojisi alanında yoğunlaştıran Prof. Dr. Veysel Bozkurt’un Enformasyon Toplumu ve Türkiye; Küreselleşmenin İnsani Yüzü ve Endüstriyel  ve Post-Endüstriyel Dönüşüm” gibi kitapları ile bilgi toplumu, toplumsal yapı ve değişme, değerler, koronavirüs ve Avrupa Birliği konularında çok sayıda araştırması, bildirisi ve makaleleri vardır. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Konferansları Dergisi ve International Journal of Social Inquary dergilerinin editörlük görevini yürütmektedir.

Anasayfaya Dön

İçerik Ekleme Tarihi : [23-Şub-2021]

İçerik Görüntüleme : [3.546]