Prof. Dr. Nusret Cemil KIVANÇ

                                                                                       

 

         İstanbul-1942 doğumlu olan Nusret Cemil Kıvanç, İstanbul Erkek lisesinden mezun olduktan sonra lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi’nde (1965) tamamlamış, Devlet bursu ile yüksek lisans ve doktora çalışmalarını gerçekleştirmek üzere Almanya’ya gönderilmiştir.  1974 yılında F. Almanya Münster Üniversitesi İktisat ve Devlet Bilimleri Fakültesinden iktisat doktoru ünvanı alan Dr. Kıvanç, aynı yıl İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Siyaset Bölümünde asistan olarak akademik hayatına başlamıştır.

         Bursa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin kuruluş görevinin İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine verilmesi üzerine Bursa’da Sosyal Siyaset Bölümünü kurmakla yetkilendirilen Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Tuna ile birlikte sosyal siyaset bölümünün kuruluş çalışmalarını koordine etmek üzere 1976 yılında Bursa’ya görevlendirilmiştir. Dr. Kıvanç bu görevlendirme kapsamında fakülte teorik eğitimini desteklemek ve Bursa bölgesindeki kooperatiflere hizmet vermek üzere Kooperatifçilik Enstitüsünün kurulmasında görev almış,  bölümün ders programlarının hazırlanmasına katkıda bulunmuştur. 

         Dr. Kıvanç, 1979 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde Doçent; 1985 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde profesör ünvanlarını almıştır.  Akademik hayatı süresince İstanbul, Marmara ve Bursa Üniversitesi ve Münster Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmış 2001 yılında emekli olduktan sonra da Yeditepe ve Yalova Üniversitelerinde akademik faaliyetlerine devam etmiştir.

         Sosyal politika, kooperatifçilik ve kooperatif işletmeler, makro/mikro ekonomi ve eğitim ekonomisi gibi konularda akademik çalışmalar yapan Dr. Kıvanç, kamu hizmeti olarak MEB müsteşarlığı ve Milli Güvenlik Kurulu Danışmanlığı (1986-1991); Başbakanlık Devlet Bakanlığı Danışmanlığı ile Maliye, Kültür-Turizm, ÇSGB Bakan özel danışmanlık görevlerini de yerine getirmiştir.  Dr. Kıvanç, İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Müdürlüğü, Tekstil İşverenleri Sendikası ve Türk Tekstil Vakfı Yönetim Kurulu üyelikleri ve Türk Alman Üniversitesi Kuruluş çalışmaları komisyonlarında görev almıştır.

 

 

                            

                        

Anasayfaya Dön

İçerik Ekleme Tarihi : [23-Eki-2020]

İçerik Görüntüleme : [1.208]