Adı Soyadı : Gökhan Şenol
Doğum Tarihi : 06.10.1974
Akademik Unvanı : Öğretim Görevlisi Doktor
Kurum : Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü
İletişim Bilgileri
İşyeri : Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Görükle
Kampusu 16059 Nilüfer/BURSA
Dahili: 224 29 (41194)
Elektronik Posta : gsenol@uludag.edu.tr
Öğrenim Durumu
Derece Alan Üniversite Yıl Tez
Lisans İşletme Uludağ Üniversitesi 1998
İşletmelerin Faaliyet
Gelirleri ve Faaliyet
Dışı Gelirlerinin
Karşılaştırılması
Yüksek Lisans İşletme Uludağ Üniversitesi 2001
Kişisel Bilgisayar (PC)
Üretiminde Tedarik
Zinciri Yönetimi
Doktora İşletme Uludağ Üniversitesi 2008
Entegre Lojistik
Yönetiminde Karar
Destek Sistemleri ve
Bir Uygulama
Yayınlar
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler
ŞENOL, Gökhan; ANBAR, Adem; “Altı Sigma ve Finans Sektöründe Altı Sigma Uygulamaları”, Business and
Economics Research Journal, Volume 1, Number 2, April 2010, pp.73‐86.
KILIÇ, Serkan; ŞENOL Gökhan; “Gıda Perakendeciliğinin Gelişimi ve Gıda Perakendeciliğinde Rekabeti
Etkileyen Unsurlar”, İşletme ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi/Business and Economics Research Journal,
Volume 1, Number 2, April 2010, pp. 45‐62.
ALTINTAŞ, Hakan; KILIÇ, Serkan; ŞENOL Gökhan; IŞIN Feride Bahar; “Strategic Objectives and Competitive
Advantages of Private Label Products: Manufacturers’ Perspective”,International Journal of Retail &
Distribution Management, Vol: 38, No: 10, 2010, pp. 773‐788
KILIÇ, Serkan; ÖZDEMİR, Erkan; Şenol Gökhan; “Küresel Ekonomik Kriz ve Ev Tekstil Sektörü: Pazarlama Bakış
Açısından Yöneticilerin Değerlendirmeleri”, PARADOKS Ekonomi, Sosyoloji ve Politika Dergisi, Cilt: 7, Sayı: 1,
Ocak 2011, s. 67‐80.
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan Ve Bildiri Kitabında (Proceedings) Basılan Bildiriler
ÇELİKÇAPA, Feray; KASAP, Gülay; ŞENOL, Gökhan; "A Research of Technology Transfer Effects at Textile
Industry in Bursa", 14th International Conference on Management of Technology IAMOT 2005 Vienna, 2005
ŞENOL, Gökhan; KASAP, Gülay; BAŞOĞLU, Tolga; "Adapting Technology Management Strategies to Art of
War", 15th International Conference on Management of Technology IAMOT 2006 China, 2006
Yazılan Ulusal ve Uluslararası Kitaplar veya Kitaplarda Bölümler
AYDIN, Berna; ŞENOL, Gökhan; KAYMAZ, Kurtuluş; "The Effects of Market Competition and CAM on Use of
Balanced Scorecard" LAP Lambert Academic Publishing AG & Co KG, Germany, ISBN : 9783838396712, 2011
(Monografi)
ÇELİKÇAPA, Feray; Şenol, Gökhan, “Üretim Yönetimi”, Ekin Yayınevi, 2015, Bursa
Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler
ANBAR, Adem; ŞENOL, Gökhan; “2007‐2008 Küresel Ekonomik Krizinin Türkiye’de Reel Sektör Üzerindeki
Etkilerinin Değerlendirilmesi”, Vergi Dünyası, Yıl: 29, Sayı: 343, Mart 2010, s. 172‐182.
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan Ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler
ŞENOL, Gökhan; "Tedarik Zinciri Yönetimi Yazılımı", III. Ulusal Üretim Araştırmaları Sempozyumu, 2003, s.425‐
431.
ŞENOL, Gökhan; "Savaş Sanatı’nın Üretim Stratejilerine Uyarlanması I: Temel Stratejiler" IV. Ulusal Üretim
Araştırmaları Sempozyumu, 2004, s. 639‐650.
ŞENOL, Gökhan; "Savaş Sanatı’nın Üretim Stratejilerine Uyarlanması II: Stratejik Konumlanma" IV. Ulusal
Üretim Araştırmaları Sempozyumu, 2004, s. 651‐656.
ŞENOL, Gökhan; "Savaş Sanatı’nın Üretim Stratejilerine Uyarlanması III: Rakip İstihbarat" IV. Ulusal Üretim
Araştırmaları Sempozyumu, 2004, s. 657‐661.
ÖZDEMİR, Erkan; ŞENOL, Gökhan; "KOBİ’ler için Üretim‐Pazarlama Arayüzünde Ürün Geliştirme", IV. Ulusal
Üretim Araştırmaları Sempozyumu, 2004, s. 711‐716.
ŞENOL Gökhan; GÖNEL, Gökçe; "KOBİ'lerdeki Kültürel Değişim ve Kurumsallaşma", 1. KOBİ'ler ve Verimlilik
Kongresi, 2004
Diğer Yayınlar
ÇELİKÇAPA, Feray; ŞENOL Gökhan; "Kişisel Bilgisayar (PC) Üretiminde Tedarikçi Seçimi", İşletmelerde Çağdaş
Yaklaşımlar (Ed: Prof.Dr. Zeyyat Sabuncuoğlu, Ezgi Kitabevi, Bursa, 2002, s.167‐176 (2002 yılında düzenlenen
II. II.Ulusal Üretim Araştırmaları Sempozyumu'nda bildiri olarak sunulmuştur.)
ŞENOL, Gökhan; "İş Değerlemesinden Performans Değerlemesine Geçiş", İş Güç Endüstri İlişkileri ve İnsan
Kaynakları Dergisi, Cilt:5 sayı: 1, www.isguc.org, 2003
ÇELİKÇAPA, Sermet; ŞENOL Gökhan; "Küçük Ölçekli Fermente ve Distile Alkollü İçecek Üretimi", TMMOB
Kimya Mühendisleri Odası Bülteni, Yıl : 1, Sayı : 1, 2004
ÇELİKÇAPA, Feray; ANBAR, Adem; ŞENOL, Gökhan; Tüccarın El Kitabı Serisi I: Alacakların Yönetimi, BTSO
İletişim ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Bursa, Kasım 2007.
ÇELİKÇAPA, Feray; ANBAR, Adem; ŞENOL, Gökhan; Tüccarın El Kitabı Serisi II: Basit Satış Teknikleri, BTSO
ÇELİKÇAPA, Feray; ANBAR, Adem; ŞENOL, Gökhan; Tüccarın El Kitabı Serisi III: İndirim Stratejisi, BTSO İletişim
ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Bursa, Kasım 2007.
ÇELİKÇAPA, Feray; ANBAR, Adem; ŞENOL, Gökhan; Tüccarın El Kitabı Serisi IV: İnternet Sitesinin
Hazırlanmasında Püf Noktalar, BTSO İletişim ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Bursa, Kasım 2007.
ÇELİKÇAPA, Feray; ANBAR, Adem; ŞENOL, Gökhan; Tüccarın El Kitabı Serisi V: Müşteri Bağlılığı Yaratmak, BTSO
ÇELİKÇAPA, Feray; ANBAR, Adem; ŞENOL, Gökhan; Tüccarın El Kitabı Serisi VI: Müşteri Vitrini Nasıl Görmek
İster? , BTSO İletişim ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Bursa, Kasım 2007.
ÇELİKÇAPA, Feray; ANBAR, Adem; ŞENOL, Gökhan; Tüccarın El Kitabı Serisi VII: Pazarlıkla Başa Çıkmak, BTSO
ÇELİKÇAPA, Feray; ANBAR, Adem; ŞENOL, Gökhan; Tüccarın El Kitabı Serisi VIII: Stok Yönetimi, BTSO İletişim
ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Bursa, Kasım 2007.
ÇELİKÇAPA, Feray; ANBAR, Adem; ŞENOL, Gökhan; Tüccarın El Kitabı Serisi IX: Ürün Maliyetlemesi, BTSO
ÇELİKÇAPA, Feray; ANBAR, Adem; ŞENOL, Gökhan; Tüccarın El Kitabı Serisi X: Nakit Yönetimi, BTSO İletişim ve
Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Bursa, Kasım 2007.
ŞENOL, Gökhan, "Kaos ve Lojistik", Hürriyet Gazetesi Bursa Lojistik Eki, Köşe Yazısı, 4 Mayıs 2011
ŞENOL, Gökhan; "Ekonomiye Yeni Bir Bakış Açısı: Askeri Perspektif", Poster, Uludağ Üniversitesi,
Bilgilendirme ve Ar‐Ge Günleri, 2012
Projeler
Uludağ Üniversitesi BTSO işbirliği ile Prof. Dr. Sait Kaygusuz tarafından yürütülen Bursa Sanayi Endeksi Projesi
İdari Görevler
Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bülteni Editörlüğü
Ödüller
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği "En İyi Girişim Fikri" yarışması birinciği (2004)
Verilen Dersler (Son İki Yıl)
Lisans
Akademik Yıl Dönem Dersin Adı Haftalık
Ders Saati
Ders Süresi
(Hafta) Kurum
2014‐2015
Güz
Tedarik Zinciri Yönetimi 3 14 Uludağ Üniversitesi
Girişimcilik Temelleri 3 14 Uludağ Üniversitesi
İşletme 2 14 Uludağ Üniversitesi
İlkbahar