Arş. Gör. Işın ÇETİN

 

 

Bölüm: Ekonometri

Anabilim Dalı: Ekonometri

Bilim Dalı: Ekonometri

e-mail: isin@uludag.edu.tr

Adres: Uludağ Üniversitesi İİBF C-Blok 1. Kat No:107, 16059, Görükle/Bursa

MAKALELER                         

Sevüktekin  M., Çınar M. ve Çetin  I., “Uludağ Üniversitesi Öğrencilerinin Sosyo-Ekonomik Profil Araştırması”, Uludağ Üniversitesi İİBF Dergisi ss.99-128, Vol. 31, 2012.

Çetin Işın ve Sevüktekin Mustafa, “Bir Geçiş Ülkesi Olan Kirgizistan Ekonomisinin Analizi: Gelecekten Beklentiler”, Akademik Bakış Dergisi, ss.1-21,  2013.

Güleç M.M., Çetin I., Parlak Görcaner S., Uyar  Ş., Sevüktekin  M., “Mesleki Eğitim ile İşyeri Uygulamasının Korelasyonu” Paradoks Dergisi, ss. 37-52, 10, 2014.

Sevüktekin  M.,Keser Yıldırır H., Ay  S., Çetin  I., “Transportation Sector In Turkey: Future Expectations About Railway Transportation In Turkey”, Kafkas Üniversitesi İİBF Dergisi, ss. 99-116, 5, 2014.

Çetin  I., Sevüktekin  M., “Türkiye'de Kadın İstihdamının Geleceği”, Paradoks Dergisi, ss. 52-83, 10, 2014.

Çetin  I., Aca  Z., Baysal  B., Eren Şenaras  A., “Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Kaygı, Yalnızlık Ve Özsaygi Düzeylerinin Faktör Analizi İle İncelenmesi”, Akademik Bakış Dergisi, ss. 13-27, 46, 2014.

Çetin Işın, “Euro Bölgesi Ekonomisinin Analizi”
 Uluslaraarsı Hakemli Ekonomi Yönetimi Araştırmaları Dergisi ss. 38-54, 2014.

Çetin I. “Borç Krizi Sonrası Avrupa ve Türkiye”, The Journal of International Social Research, ss. 833-846, 2014.

Çetin  I., Sevüktekin  M., “Factors Affecting People's Entrance to Individual Pension System in Bursa” Muhasebe ve Finansman Araştırmaları Dergisi, 2015.

Parlak Görcaner S., Güleç M.M., Parlak, D. ve Çetin I., “İşyerlerinde Herkes için Ulaşılabilirlik ve Erişilebilirlik: Bursa ili Pilot Araştırması”, Paradoks Dergisi, ss. 547-571, 2015.

Güleç, M.M., Parlak Görcaner, S., Çetin I. ve Parlak D. “The Relationship between Uludag University Vocational School Students’ Choices of Profession and Their Sociological Traits”, Akademik Bakış Dergisi, ss. 199-209, 2016.

Keser Yıldırır H. ve Çetin I. “Kara ile Çevrili Olmanın İhracat Üzerine Etkisi: Gelişmekte Olan Avrupa ve Orta Asya Ülkeleri Üzerine Bir Analiz”, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi, ss. 199-230, 2016.

Şenaras Eren A. ve Çetin I. “OECD Ülkelerinde Refahın Daha İyi Yaşam Endeksi ile Analizi”, Paradoks Dergisi, ss. 31-51, Vol. 11, 2016.

Çetin I. ve Sevüktekin M. “Türkiye’de Gelişmişlik Düzeyi Farklılıklarının Analizi”, Uluslararası Ekonomik Araştırmalar Dergisi, ss. 39-61, Vol.2, 2016.

Güzel S. ve Çetin I. “Global Economic Crisis and Effectiveness of Public Spending: The EU Practice”, Journal of Life Economics, ss. 139-158, 2016.

Ertürk, E. Yılmaz Hekim D. ve Çetin I. “Business Cycle Synchronization in European Economic and Monetary Union (EMU): Testing the OCA During Financial Crisis Introduction”, Ankara SBF Dergisi, 2016 (Yayına kabul aldı).

Tabar, Ç ve Çetin I. “Türkiye Ekonomisi Özelinde Phillips Eğrisi Analizi”, Journal of Life Economics, ss. 79-100, 2016.

Murat D. ve Çetin I. “Evaluation of Income Distribution in OECD Countries with Income Inequality Indexes”, Siyaset, Ekonomi ve Yönetim Araştırmaları Dergisi (SEYAD), 2016 (Yayına kabul aldı).

Güzel S. ve Çetin I. “Public Size and Economic Development: Application in OECD Countries”, Maliye Araştırmaları Dergisi, Kasım 2016 (Yayına kabul aldı).

KİTAP BÖLÜMLERİ

Yılmaz Hekim D. Ertürk E. ve Çetin I. “Optimum Currency Area Theory and Business Cycle Convergence in EMU: Considering the Sovereign Debt Crisis”, Handbook of Research on Global Indicators of Economic and Political Convergence, Chapter 4, IGI GLOBAL, 614, pp. 67-91, 2016.

Keser Yıldırır H. ve Çetin I. “The Impact of Geographical Factors on Economic Development: Evaluation of Europe and the Middle East”, Advances in Geoeconomics, Part II, Chapter 15, ROUTLEDGE, TAYLOR & FRANCIS GROUP, 2016.

KONGRE FAALİYETLERİ

Sevüktekin M. ve Çetin I. “Konjonktürel Modeller ile Kriz Tahmini: Bazı Temel Göstergeler ile Türkiye Uygulaması”, 12. EYİ, Denizli/Türkiye, 2011.

Sevüktekin M. ve Çetin I. “Avrupa Ekonomisinin VAR Modelleri ile Analizi ve Türkiye’nin Durumu”, European Debt Crisis Congress, Kırklareli/Türkiye, 2012.

Sezen, H.K. ve Çetin I. “Simulation Model Verification and Validation”, IISIC, Bursa/Türkiye, 2012.

Güleç M.M., Çetin  I., Parlak GÖRCANER S., Uyar  Ş., Sevüktekin  M., Mesleki Eğitim ile İşyeri Uygulamasının Korelasyonu Ardahan   2013.

Güleç M.M., Parlak Görcaner S., Çetin  I.,Naci Aksona “Dezavantajli Gruplarin İstihdamı Konusunda Yönetici ya da İşgörenlerin Bakış Açıları: Van İli Örneği” Dezavantajlı Gruplar Eğitim ve İstihdam Sempozyumu, Kocaeli Türkiye,   2014.

Çetin I. ve Şenaras Eren A. “Üniversite Öğrencilerinin Sınav Tutumlarının Faktör Analizi ile İncelenmesi”, International Conference on Quality in Higher Education, Sakarya/Türkiye, 2015.

Sevüktekin M. ve Çetin I. “Temel Ekonomik Göstergelerde Yapısal Değişmeler ve Kriz Beklentisi”, 1. International Symposium on Accounting and Finance, Gaziantep/Türkiye, 2012.

Çetin I. ve Sevüktekin M. “Özel Emeklilik Sistemleri: OECD Ülkeleri ve Türkiye Üzerine Karşılaştırmalı Bir Analiz”, SSHIF, Polonya, 2015.

Dal, S., Çetin I. ve Sevüktekin M. “Do We Need Better Conditions for Better Students?”, 16. EYİ, Edirne/Türkiye, 2015.

Parlak Görcaner S., Çetin I., Keser Yıldırır H., Aksüyek H. VE Parlak D. “Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimi Araştırması”, UMYOS, Yalova/Türkiye, 2015.

Çetin I. ve Sevüktekin M. “Comparative Analysis of EU Member State with Economic Indicators and Future Prospects”, IX. European Conference on Social and Behavioral Sciences, Paris/Fransa, 2016.

Yılmaz Hekim D. Ertürk E. ve Çetin I. “Testing the Business Cycle Convergence: Are EMU Countries Converged or Diverged During Financial Crisis?” IX. European Conference on Social and Behavioral Sciences, Paris/Fransa, 2016.

Çetin I. ve Sevüktekin M. “Türkiye’de Bireysel Emeklilik Sistemi’nin İller Bazında Mekânsal Ekonometrik Analizi”, IBAD, Madrid/İspanya, 2016.

Çetin I. ve Sevüktekin M. “Türkiye’de Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Düzeyinin İller Bazında Mekansal Ekonometrik Analizi”, IBAD, Madrid/İspanya, 2016.

Güleç, M.M., Parlak Görcaner, S. ve Çetin I. “Bursa İlinde Engelli Bireylerin Örgütlenme Eğilimi”, IBAD, Madrid/İspanya, 2016.

Güzel S. ve Çetin I. “OECD Ülkelerinde Kamu Harcamaları ve İnsani Gelişmişlik Endeksi (HDI)”, ICPESS, İstanbul/Türkiye, 2016.

Çetin I. ve Murat D. “Gelir Eşitsizliğinin Ampirik Analizi: OECD Ülkeleri Arasında Türkiye’nin Yeri”, ICPESS, İstanbul/Türkiye, 2016.

Güzel S. ve Çetin I. “Public Expenditure Policy and the Financial Crisis in European Union”, IASSR, Bosna Hersek/Sarajevo, 2016.

Çetin I. ve Sevüktekin M. “Bölgesel Kalkınmanın Mekansal Ekonometrik Analizi: AB Ülkeleri ve Türkiye Karşılaştırması”, 17. EYİ, Sivas/Türkiye, 2016.

Güzel S. ve Çetin I. “Yükselen Ekonomilerde Kamu Borcu ve Ekonomik Büyüme İlişkisi” ICOMEP, İstanbul/Türkiye, 2016.

ARAŞTIRMA PROJELERİ

Sevüktekin  M., Çınar M. ve Çetin  I., Uludağ Üniversitesi Öğrencilerinin Sosyo-Ekonomik Profillerinin Ekonometrik Modeller Yardımı ile Belirlenmesi, TÜBİTAK Hızlı Destek Projesi,  2011

Sevüktekin M. Eryiğit K.Y., Çetin I. ve Durmuşoğlu V. “Türkiye’de Bireysel Emeklilik Sisteminin İstatistiksel ve Ekonometrik Analizi”, Uludağ Üniversitesi BAP Projesi, 2014 (Devam ediyor).

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Ekleme Tarihi : [07-Eki-2019]

İçerik Görüntüleme : [2.648]