Prj. Asist. Seçil DURMAZ

 

Adı Soyadı ve Unvanı           : Prj. Asst. Seçil DURMAZ

Anabilim Dalı                        : İktisat

İletişim Bilgileri                     : secildurmaz@uludag.edu.tr, secil.durmaz1990@gmail.com 

 

Çalışma Alanları                    : Sağlık Ekonomisi, Para Teorisi ve Politikası

 

Eğitim

Lisans                                   : Uludağ Üniversitesi İİBF İktisat Bölümü

Yüksek Lisans                      : Uludağ Üniversitesi SBE İktisat Anabilim Dalı

Doktora                               : Uludağ Üniversitesi SBE İktisat Anabilim Dalı (Devam Ediyor)

                       

Akademik Geçmiş

Prj. Asst.                                 : 2019 ( YÖK 100/2000 Projesi Kapsamında Proje Asistanlığı)

 

Çalışma Alanları

Sağlık Ekonomisi, Para Teorisi ve Politikası

 

Yayınlar

 

Makaleler

DURMAZ, S. (2023). Avusturya İktisat Okulu’nda Sürdürülemez Büyüme: Türkiye İçin Bir Analiz. Trends in Business and Economics. 37 (3), 186-196

 

Projeler

"Covid-19 Pandemi Döneminde Bireylerin Koruma Motivasyonlarının ve Duygusal Tepkilerinin Satın Alma Niyetleri Üzerindeki Etkileri: Davranışsal İktisat Perspektifinden Bir Araştırma" Bursa Uludağ Üniversitesi Bilimse Araştırma Projeleri, Genel Araştırma Projesi (Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Nejla ADANUR AKLAN) (Devam ediyor)

"Davranışsal İktisat Çerçevesinde Finansal Bilgi Düzeyinin İktisadi Rasyonaliteye Etkisi: Bursa Uludağ Üniversitesi Öğrencileri Üzerine Bir Uygulama" Bursa Uludağ Üniversitesi Bilimse Araştırma Projeleri, Hızlı Destek Projesi (Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Hülya AKAY) (Devam ediyor)

 

Kitap Bölümleri

 Durmaz, S. (2023). İktisat Okullarının Para Politikası Yaklaşımları. Altuntepe N. & Balıbey M. (Der). Türkiye'de Para ve Maliye Politikaları Uygulamaları içinde (ss.1-32). Ankara, Gazi Kitabevi.

Durmaz, S. & Tunalı Sarı, H. N.  (2023). Enflasyon ve Merkez Bankası Bağımsızlığı. Altuntepe N. (Der). Türkiye'de İktisat Politikaları ve Enflasyon(2000-2022) içinde (ss.1-24). Ankara, Gazi Kitabevi.

Durmaz, S. (2023). Faiz Haddi ve Enflasyon İlişkisi. Altuntepe N. (Der). Türkiye'de İktisat Politikaları ve Enflasyon(2000-2022) içinde (ss. 125-148). Ankara, Gazi Kitabevi.

Hakemli Kongre/ Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

International Paris Conference on Social Sciences – VI (2021). Türkiye İçin İşsizlik Histerisi Teorisi’nin Sınanması. (Bildiri Sahibi- H.Nehrin TUNALI SARI ile birlikte)


OECD Studies Conference on Political Sciences & Economy (Ankara 2020). Türkiye’de Enerji Güvenliği Ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları; Oecd Ülkeleri Arasında Bir Karşılaştırma. (Özlem
ARSLAN ile birlikte).


OECD Studies Conference on Political Sciences & Economy (Ankara 2020). Yükseköğretim Kurumlarının Finansmanı: OECD Ülkeleri Üzerine Bir Değerlendirme.( Bildiri Sahibi- H. Nehrin
TUNALI SARI ile birlikte).

Anasayfaya Dön

İçerik Ekleme Tarihi : [12-Tem-2023]

İçerik Görüntüleme : [245]