Harmancık MYO’lu akademisyen Masterchef Türkiye’de
 Harmancık MYO’lu akademisyen Masterchef Türkiye’de

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Erdoğan Bozan, Masterchef Türkiye’nin Bursa’da çekilen bölümüne Üniversiteyi temsilen Misafir Jüri üyesi olarak davet edildi.

Masterchef Türkiye'nin 21 Kasım 2020 tarihinde yayınlanan bölümünün çekimleri Bursa Tophane Meydanı'nda gerçekleştirildi. Program şefleri yarışmacılardan Bursa’ya özgü; Muradiye Çorbası, Baklalı Zeytinyağlı Enginar, Pideli Köfte, Kestaneli Pilav ve Süt Helvası yapmalarını istedi. BUÜ Harmancık MYO Aşçılık Programı Başkanı Öğr. Gör. Erdoğan Bozan da programda Misafir Jüri üyesi olarak yer aldı.

Üniversiteyi temsilen çekimlerde yer alan Öğr. Gör. Erdoğan Bozan; “Bursa’nın mükemmel lezzetlerini bir de MasterChef adaylarının ellerinden tatma şansını bulduk. Medeniyetlerin Bursa'da yer bulmasının nedeni bölgenin suyu ve verimli topraklardır. Bursa’nın gastronomi eğitimine en büyük katkısı hem tarihi dokusu hem de doğal değerleridir. Bu değerleri bir bütün halinde ele almak gerekiyor. Bu çeşitliliğin ana nedeni bölgede bulunan eşsiz lezzetteki sudan kaynaklanıyor. Bölgenin önemli değerlerinden biri olan bu mükemmel suyun  göllerindeki balık çeşitliliğine ovalarında yetiştirilen sebze ve meyve çeşitlerine kadar bir çok lokal çeşidinin oluşmasında rolü var. Gastronominin temelini oluşturan yerel ürünler Üniversitemiz öğrencilerinin bakış açıları ve öğrendikleri teknikler ile birleşip aşçılık mesleğine değer katma yarışında yerini her zaman almıştır” diye konuştu.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Harmancık MYO Yöneticileri de MasterChef Türkiye programında Üniversiteyi ve Meslek Yüksekokulunu Jüri Üyesi olarak temsil eden Öğr. Gör. Erdoğan Bozan’ı tebrik etti.

Video izlemek için tıklayınız.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Kas-2020]

Haber Görüntüleme : [2.094]