Amerikalı öğrencilerden “el zilleri” konseri

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nın misafiri olarak Amerika’dan Bursa’ya gelen Clearwater Christian College El Zilleri Topluluğu (Hand Bell Choir) Uludağ Üniversitesi’nde Müzik Eğitimi Bölümü öğrencileri ve öğretim üyelerine “El Zilleri Konseri” konseri verdi.

Eskiden okullarda ders başlama ve bitişlerinde kullanılan bildiğimiz zillerden bir topluluk oluşturan Clearwater Christian College’in konseri büyük ilgi ve beğeniyle izlendi. Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Konser Salonu’nda gerçekleşen konserde, koro şefi Dr. Pattye Casarow, Uludağ Üniversitesi öğrencilerine de zil çalmayı öğreterek onları koroya kattı. Clearwater Christian College öğretmeninin “tuba” ile çaldığı Türk melodileri ise büyük alkış aldı. Konser sona ermesine rağmen alkışlar dinmeyince topluluk, “Ali Babanın Çiftliği” parçasını çalarak izleyicilere eşlik etti.

Konser başlamadan önce Amerikalı koro şefi Dr. Pattye Casarow, zillerin nasıl kullanıldığı ve seslere nasıl yön verildiği hakkında bilgi verdi. Topluluğun, zilleri zaman zaman masalara vurarak farklı ses çıkardığını ve bunun zillere zarar vermediğini anlatan Dr. Casarow, yanlarında getirdikleri özel masaların kalın bir köpük tabakasıyla kaplı olduğunu söyledi.

Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Bozkaya ve öğretim üyesi Doç. Dr. Sezen Özeke, konser sonrasında, topluluk şefi Dr. Casarow’a teşekkür ederek, beğenilerini ifade etti.

Konserin ardından zil ve özel masalarını toplayıp valizlerine yerleştiren El Zilleri Topluluğu, 4 Nisan akşamı Fransız Kilisesi’nde, 5 Nisan Perşembe akşamı da Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu’nda konser verecek.

(Rektörlük Basın Bürosu)

04.04.2012 17:08:52