“Hocalı katliamı” Üniversite gündeminde

Uludağ Üniversitesi, Türk Ocakları Bursa Şubesi ve Azerbaycan Derneği Bursa Şubesi ile ortaklaşa “Yirminci yıldönümünde Hocalı katliamı” konulu panel gerçekleştirdi.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılan ve öğrencilerle Bursalıların büyük ilgi gösterdiği paneli, Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Saime Yüceer yönetti.  Panelde, Azerbaycan Derneği’nin hazırladığı ve katliamı gösteren fotoğrafların yer aldığı belgesel film ilgiyle izlendi. Filmin ardından, İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksel İşyar, “Karabağ Meselesinde Ermeni Saldırganlığının Nedenleri”ni anlatırken, Dr. Seyfettin Buntürk “Karabağ Meselesi ve Hocalı Katliamı” hakkında bilgi verdi. Gazeteci yazar Eşref Uzundere de, Hocalı katliamının yabancı basındaki yansımalarını bir sunumla anlattı, katliamdan ilginç görüntüleri paylaştı.

Panelin yanı sıra Hocalı katliamını gösteren fotoğrafların yer aldığı sergi de izlenime açıldı. (Rektörlük Basın Bürosu)

29.02.2012 14:24:46