ÖZDİLEK - BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ARASINDA 2244 PROTOKOLÜ

 

TÜBİTAK, Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi iş birliği ile yetiştirilmesi, sanayide doktoralı araştırmacı istihdamının teşvik edilmesi ve üniversite / araştırma altyapısı- sanayi iş birliğinin geliştirmesi amacıyla 2224 Sanayi Doktora Programının son çağrısı kapsamında Bursa’nın iki önemli marka değeri olan Özdilek Holding ile Bursa Uludağ Üniversitesi arasında proje ortaklığı protokolü imzalandı.

Özdilek Ar-Ge Merkezi’nin vizyonu doğrultusunda ihtiyaç duyulan alanlarda belirlenen araştırma konularında doktora tezlerinin tamamlanacağı projede doktoralı mezunların istihdamı da söz konusu olacak.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, 2244 Sanayi Doktora Programı sayesinde ülkemizin ileri teknoloji hedefine giden yolda çok kıymetli olan Üniversite-Sanayi iş birliğinin kurulacağına olan inancımızın her geçen gün arttığını belirtirken, ülkemize ve dünyaya çok önemli bir katma değer sunan Özdilek Holding ile proje ortağı olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Bölgemiz sanayisinin güçlü kuruluşları ile ar-ge ve inovasyon odaklı projeler yürüterek ülkemiz kalkınmasının sürdürülebilirliğine kalıcı etki bırakmak istediklerini söyledi.

TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı çalışmaları çerçevesinde kurumlar arasında imzalanan protokol ile 3 doktora öğrencisi Özdilek Holding bünyesinde yürütülen ar-ge çalışmalarımda görev alacak.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-Ara-2020]

Haber Görüntüleme : 3.736 - 0