Sanayi Doktora Programı’na ‘Pruva Automotive’ desteği

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) tarafından Aralık ayı içerisinde devam edecek olan 2244 Sanayi Doktora Programı çalışmalarına Pruva Automotive’den 3 doktora öğrencisini kapsayan önemli bir destek geldi.

İhtisas alanında uzmanlaşmış doktora seviyesindeki personelin yetiştirilmesi ve istihdamı için TÜBİTAK tarafından geliştirilen 2244 Sanayi Doktora Programı’na en büyük ilgi Bursa’dan geliyor. Önceki yıl doktora öğrenci sayısında Türkiye birinciliğine uzanan Bursa Uludağ Üniversitesi, Aralık ayı boyunca devam edecek 2020 yılının ilk çağrısı kapsamında kentteki sanayi kuruluşları ile işbirliği yapmayı sürdürüyor. Otomotiv sektöründe çalışmalarını yürüten Pruva Automotive, Ar-Ge Merkezi’nde görevlendirmek üzere 3 doktora öğrencisi için BUÜ ile protokol imzaladı.

SANAYİCİLER VE ÜNİVERSİTELER YENİ BİR VİZYONDA BULUŞUYOR

Protokol imza töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, 2244 Sanayi Doktora Programı’nın Türkiye’yi şaha kaldıracak bir proje olduğunu aktardı. Programın hem sanayici kesimini hem de üniversiteleri yeni bir vizyonda buluşturmayı hedeflediğini kaydeden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Bu çalışmanın devlet, üniversite ve sanayici olmak üzere üç sacayağı var. Proje, Türkiye için her anlamda çok önemli sonuçlar getirecektir. Bu projede bizimle işbirliği yapan herkese üniversitemiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyoruz. İnşallah program sayesinde çok sayıda öğrenci yetiştireceğiz ve bu öğrencilerimiz ülkemize, milletimize ve bizlere faydalı hizmetler üretecekler” diye konuştu.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ

Pruva Automotive Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Baydı ise projede yer almaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti. 2014 yılında tasarım ofisi olarak kurulduklarını açıklayan Gökhan Baydı, 2017 yılında reel üretime geçtiklerinin bilgisini verdi. 2019 yılında ise Ar-Ge Merkezi statüsünü kazandıklarını söyleyen Baydı; “Bugün ise 2244 programına entegre olmuş bulunuyoruz. Özellikle bize bu fırsatı verdiği için Rektörümüze ve Üniversitemizin yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Çok önemli çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz. Protokolün her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Pruva Automotive Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Baydı’nın imzaladığı protokol kapsamında 3 doktora öğrencisi firma bünyesinde yürütülen bilimsel çalışmalarda görev alabilecek. Öğrenciler, doktora çalışmaları boyunca aylık 4 bin 500 TL maaş alacak. Programı başarı ile tamamlayanlar ise en az 3 yıl daha firmada çalışma hakkına sahip olacak.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Ara-2020]

Haber Görüntüleme : 2.357 - 0