Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi’nde ‘engel’ yok

 

Eylül ayında hizmete açılan Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi ek binası; giriş-çıkışları, engelli öğrencilere özel oluşturulmuş ve donatılmış alanları, engelli öğrenci ve ziyaretçilerin her türlü imkandan faydalanmaları için geliştirilmiş hizmet ve uygulamaları ile şimdi çok daha erişilebilir bir durumda.

BUÜ Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kurt ve birim çalışanı Cemile Terzi, hizmete açılan Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi ek binasını ziyaret etti. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından ağırlanan Mustafa Kurt ve Cemile Terzi, kütüphane genelinde sunulan hizmetler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kütüphane’nin hizmete yeni açılan ek binasında girişler, iç mekân ve asansörler tekerlekli sandalye ya da akülü araba gibi araçlar kullanmak durumunda olan bireyler için tamamen ulaşılabilir halde tasarlandı. Ayrıca görme yetersizliği olan bireyler için özel olarak oluşturulan mekânda; görme ya da işitme yetersizliği olan bireylerin kullanımına uygun donanıma sahip bilgisayar ve özel sistemler, çeşitli konu ve türde ses kasetleri, Braille alfabesinde basılmış kitaplar bulunuyor.

Bu bölüm, özel programları ve donanımı sayesinde yetersizliği bulunan tüm öğrenci ve ziyaretçilerin, kütüphanede yer alan bütün kaynaklardan yararlanmalarını sağlıyor.

Hizmete sunulan program ve sistemler hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.

https://uludag.edu.tr/kutuphane/konu/view?id=2076

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Ara-2020]

Haber Görüntüleme : 1.898 - 0