KAPLANLAR SOĞUTMA’DAN SANAYİ DOKTORA PROGRAMI DESTEĞİ

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında firmalar ile işbirliği yapmaya devam ediyor. Sektörünün öncü firmaları arasında yer alan Kaplanlar Soğutma, BUÜ ile 3 doktora öğrencisi için protokol imzaladı.

Soğutma sektöründe 40 yıllık deneyimi olan Kaplanlar Soğutma, TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Projesi’ne üç doktora öğrencisi ile destek verdi. Protokol imza töreninde BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Kaplanlar Soğutma Genel Müdürü Duygu Kaplan ile fakülte ve enstitü yöneticileri hazır bulundu.

HEDEFİMİZ ÜNİVERSİTE İLE SAYANİNİN VİZYONUNU BİRLEŞTİRMEK

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı 2018 yılında başlayan bir ayağında devletin, bir ayağında üniversitenin, diğer ayağında ise iş dünyasının olduğu büyük bir proje. Burada hedef iş dünyasının ve üniversitenin vizyonunu daha ileriye taşımaktır. TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı kapsamında yaptığımız çalışmalar neticesinde ilk yıl 55, geçen sene ise 78 öğrenci ile en yüksek kontenjana sahip olduk. Bu alanda sıralamada ilk sırada yer aldık. 2020 çağrısı kapsamında 2244 Sanayi Doktora Programı ile ilgili çalışmalarımıza da tüm hızıyla devam ediyoruz. Kentimizde faaliyet gösteren firmalarımızdan ciddi bir destek olduğunu görüyoruz. Bu firmaların hepsi prestijli firmalar. Üniversitedeki ekibimiz de bu anlamda yoğun bir çalışma temposu ile görüşmeler yapmaya devam ediyor. Geçen seneki performansı bu yıl da tekrarlamak istiyoruz. Kaplanlar Soğutma ile de işbirliği yapıyor olmamız bizim için bir sevinç kaynağı. İmzaladığımız protokolün Üniversitemize, firmalarımıza, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

AR-GE OLMAZSA OLMAZIMIZ

Kaplanlar Soğutma Genel Müdürü Duygu Kaplan ise, “Öncelikle böyle bir protokole imza atmaktan onur duyduğumu, bizler için çok kıymetli olduğunu belirtmek istiyorum. Bursa Uludağ Üniversitesi yıllardır ilişki içerisinde olduğumuz, mezunlarıyla oldukça nitelikli işler yaptığımız bir üniversite. Öyle ki bünyemizde çalışan Bursa Uludağ Üniversitesi mezunu olan pek çok mühendis var, kendilerinden oldukça memnunuz. Bu memnuniyetin BUÜ Mühendislik Fakültesi’nin kalitesini anlamamız bakımından önemli olduğunu düşünüyoruz. Kaplanlar Soğutma olarak biz; Avrupa, Amerika, Ortadoğu, Avustralya gibi dünyanın pek çok bölgesiyle iş yapan ihracat odaklı bir firmayız. İstihdam bizim çok önemli. Yaptığımız işler çok teknik ve mühendislik odaklı olduğu için Ar-Ge de bizim için olmazsa olmaz. Bu kapsamda başarısını ispatlamış 2244 Sanayi Doktora Programının içerisinde olmaktan mutluluk duyacağız. Üniversite ile sanayiyi buluşturması bakımından bu programı çok önemli buluyoruz. Ülkemizin geleceğine, ekonomisine ve kalkınmasına ciddi katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bursa Uludağ Üniversitesi ile Kaplanlar Soğutma arasında imzalanan protokolle toplam üç doktora öğrencisi firma bünyesinde yürütülen bilimsel çalışmalarda görev alabilecek. Doktora süresi içerisinde 4 bin 500 TL maaş alacak olan öğrenciler, eğitimlerinin tamamlanmasının ardından en az 3 yıl daha firma bünyesinde çalışma imkânına sahip olacak.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Ara-2020]

Haber Görüntüleme : 4.262 - 0