BUÜ, yerli otomobile imzasını atacak

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Alper Özalp, yürütücülüğünü BUÜ’nün yapacağı TÜBİTAK 1505 projesinde müşteri kuruluş olan KALE Oto Radyatör ile beraber TOGG Firması için Yerli Elektrikli projesi kapsamında radyatör geliştirme konusunda çalışacaklarını açıkladı.

Kale Oto Radyatör firmasının müşteri kuruluş olarak yer aldığı TÜBİTAK 1505 projede BUÜ’den Prof. Dr. A. Alper Özalp proje yürütücüsü, Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tahsin Engin proje koordinatörü, Gebze Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Ekber Akgün de proje araştırmacısı olarak çalışacak.

ÜLKEMİZİN HAYALİNE KATKI SUNMA İMKÂNI YAKALADIK

Yaklaşık 5 ay önce proje başvurusunda bulunduklarının bilgisini veren Prof. Dr. A. Alper Özalp, çalışmanın kendileri için çok özel ve anlamlı olduğunu belirtti. Prof. Dr. Özalp proje kapsamında; 2022 yılı sonunda piyasaya çıkacak olan TOGG’un Yerli otomobili olan Elektrik Araç için Radyatör geliştirme kapsamında Ar-Ge çalışmaları ile prototip testlerini gerçekleştireceklerini açıkladı.

Bursa Uludağ Üniversitesi olarak projenin yürütücülüğünü almış olmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyleyen Özalp; “Uzun süredir böyle bir çalışmayı hayata geçirmeyi planlıyorduk. TÜBİTAK 1505 programı ile projemiz destek buldu. Ülkemizin hayali olan yerli otomobil konusunda bizlerin de bir nebze olsun katkı verme olanağı doğdu. Vakit kaybetmeden hazırlıklara başladık. An itibariyle çok mutlu ve gururluyuz. Allah mahcup etmesin” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Eyl-2020]

Haber Görüntüleme : 4.903 - 0