Bursa Uludağ Üniversitesi E-İhracat Uzmanları Yetiştiriyor

 

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, 2020 yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde desteklenen “Mesleki Eğitim Kapsamında E-İhracat Uzmanlığının Geliştirilmesi” isimli proje Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda başladı.

Programın açılış töreninde konuşan BUÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Özhan Çetinkaya, dış ticarette hızlı bir dijital dönüşüm  yaşandığına  dikkat çekti. E-ihracatın ülke ekonomisinde stratejik öneme sahip olduğuna değinen Okul Müdürü Prof. Dr. Çetinkaya; “Özellikle mesleki eğitimde, e-ihracat ile ilgili derslere ağırlık veriyoruz. Ortak bir mesleki eğitim müfredatı hazırlığındayız. Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizin kariyer gelişiminde bu eğitimlerden faydalanmalarını, e-ihracat kültürünün geliştirilmesini ve genç girişimcilerin yetiştirilmesini amaçlıyoruz. Aynı zamanda, katma değeri yüksek ürünlerin uluslararası pazarlara sunularak Bursa’mızın kalkınmasına da katkı sağlamasını bekliyoruz” diye konuştu.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜRECÜNDE E-İHRACAT ODAKLI BÜYÜME

Proje Koordinatörü ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sema Ay ise projenin kendi bölümleri ile birlikte Bursa Uludağ Üniversitesi, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Lojistik ve İşletme Bölümü öğretim üyelerinden oluşan 15 kişilik grup ile gerçekleşeceği bilgisini verdi. Eğitim içeriğinin, WBS (World Business School) Genel Müdürü Orxan Isayev tarafından katılımcı profiline göre özel olarak tasarlandığını dile getiren Prof. Dr. Sema Ay, “Proje kapsamında katılımcılar, WBS'nin uzman ve tecrübeli eğitmenlerinden e-ihracat konusunda 4 hafta boyunca 72 saat, uzmanlık eğitimi  alacaklar. E-İhracat uzmanlığı eğitimi ile katılımcıların birer mentör olarak şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerinde e-ihracat odaklı büyümelerine yol gösterecekler” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Ağu-2020]

Haber Görüntüleme : 2.150 - 0