Bursa Uludağ Üniversitesi’nin TÜBİTAK COVID-19 ile Mücadele Çağrılı Proje Başarısı

 

TÜBİTAK tarafından “COVİD-19 ile Mücadele Çağrısı – KAGM” kapsamında desteklenmeye hak kazanan projeler açıklandı. BUÜ Tıp Fakültesi Öğ. Gör. Dr. Diğdem Yöyen Ermiş’in yürütücülüğünü üstlendiği “COVID-19 pozitif hastalarda miyeloid hücre alt-gruplarındaki değişimlerin efektif anti-viral immün yanıt üzerine etkileri ve biyobelirteç olarak kullanımı” başlıklı proje desteklenmeye layık bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda "COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı" başlığı ile açılan proje çağrısına üniversiteler ve özel sektörden çok sayıda başvuru geldi. Sunulan ve Ar-Ge potansiyeli taşıyan çalışmalar içerisinden TÜBİTAK tarafından açılan “COVID-19 ile Mücadele Çağrısı-KAGM” kapsamında desteklenmesine karar verilen projeler açıklandı.

Buna göre, yürütücülüğü BUÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü İmmünoloji Anabilim Dalı öğretim görevlisi Dr. Diğdem Yöyen Ermiş tarafından yapılan “COVID-19 pozitif hastalarda miyeloid hücre alt-gruplarındaki değişimlerin efektif anti-viral immün yanıt üzerine etkileri ve biyobelirteç olarak kullanımı” başlıklı proje desteklenmeye layık bulundu. Üniversite yönetimi, Dr. Diğdem Yöyen Ermiş ve projeye emek veren herkesi tebrik ederek, başarılarının devamı temennisinde bulundu.

TÜBİTAK COVID-19 ile Mücadele Çağrısı-KAGM için sunulan proje önerilerinin değerlendirme sonuçları için tıklayınız:

https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/18842/teydeb-ardeb-kagm-sonuclar.pdf

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-Tem-2020]

Haber Görüntüleme : 2.439 - 0