Kültür Bakanlığı ödülleri BUÜ’lü öğrencilerin

T.C. Kültür Bakanlığı tarafından Türk Müziği çalgılarının üst düzeyde icrası için gençleri teşvik etmek amacıyla düzenlenen ‘Türkiye 4. Genç Sazendeler İcra Yarışması'nın finali tamamlandı.

 

Türkiye’nin farklı illerinden katılımların olduğu yarışmada “Ön Lisans, Lisans ve Lisansüstü” kategorisinde bir biri ile yarışan Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencisi iki müzisyen kardeş, yarışmaya katılan 19-26 yaş arasındaki genç icracılar arasından finale kalarak, Bağlama icrası alanında Bursa'ya iki önemli ödül getirdi. 

B.U.Ü. Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Tugay Bütün en büyük ödül olan "Başarı Ödülü"ne layık görülürken ağabeyi ile finalde yarışan B.U.Ü Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Anasanat Dalı lisans ikinci sınıf öğrencisi Mehmet Bütün ise "Mansiyon Ödülü” ile ödüllendirildi.

Köyünün isminden hareketle “Menteşeli” rumuzu ile yarışmaya katılan Tugay Bütün ise “T.C. Kültür Bakanlığının düzenlediği Türkiye 4. Genç Sazendeler İcra Yarışması'nın kardeş rakipleri ve finalistleri olarak kardeşim Mehmet Bütün ile birlikte yıllarca verilen emek ve bilek gücü ile "bağlama icrası" dalında kazandığımız iki ödülü Bursa'ya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadeleri ile mutluluğunu paylaştı.

Ayrıntılılar için:  https://guzelsanatlar.ktb.gov.tr/TR-268413/4-genc-sazendeler-icra-yarismasi-final-sonucu-aciklandi.html

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [03-Tem-2020]

Haber Görüntüleme : 2.539 - 0