SEKTÖRLERİN LİDERLERİ İLE ZİRVEDEYİZ

 

Sanayimizde ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi iş birliğiyle yetiştirilmesi ve sanayide doktoralı araştırmacı istihdamının teşvik edilmesi amacıyla TÜBİTAK tarafından yürütülen Sanayi Doktora Programının ikinci çağrısına başvuruların sonuçları açıklandı. 56 farklı üniversite ve 261 farklı sanayi kuruluşu 330 projeden 188’i destek almaya hak kazandı. Desteklenen projeler kapsamında 645 doktora öğrencisi yetiştirilmesi hedeflenmiştir. Bursa Uludağ Üniversitesi, 2018 yılındaki birinci çağrı sonucunda gösterdiği üstün başarının ardından 2019’daki ikinci çağrıda da %77 kabul oranı ile en başarılı üniversite unvanını almış ve toplamda 32 sanayi kuruluşu ve firma ile proje ortağı olmuştur. TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora programında Bursa Uludağ Üniversitesi, çağrısı yapılmış her iki dönem dikkate alındığında da ülke genelinde en başarılı üniversite olması Bursa şehrinin sanayi kuruluşlarının sanayi-üniversite iş birliğine olan inancı, bilgi tabanlı yüksek teknolojiye dönüşüme olan isteklerinin yanı sıra öğretim üyelerinin yetkinliği ve ortaya koydukları üstün gayret sayesinde mümkün olmuştur. TÜBİTAK tarafından başarıyla yürütülen bu programın yanı sıra YÖK tarafından yürütülen 100/2000 Öncelikli Alanlar Doktora Programında da Bursa Uludağ Üniversitesinin ülke genelinde zirvede yer alması ortaya çıkan başarının tesadüf olmadığını göstermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, YÖK ve TÜBİTAK’ın son yıllarda başarıyla yürüttüğü ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu öncelikli alanlarda nitelikli insan gücü yetiştirilmesine yönelik programların tümünde Bursa Uludağ Üniversitesi var gücüyle yer almaya ve ülkemizin gelişimine katkı koymaya çalışmaktadır. TÜBİTAK tarafından yürütülen Sanayi Doktora Programının birinci ve ikinci çağrılarının sonuçları tüm detaylarıyla incelendiğinde YÖK tarafından tanımlanmış 16 Araştırma Üniversitesi arasında yer alan Bursa Uludağ Üniversitesi’nin liderliğinde bölgemizde nitelikli ve sürdürülebilir bir Ar-Ge kültürünün oluşmaya başladığı gözlemlenmektedir.

              -        Bursa Uludağ Üniversitesi her iki dönem sonucunda da başvurulan/kabul edilen bursiyer sayısında %80 başarıya ulaşmıştır.

 -        Bursa Uludağ Üniversitesinin TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora programı kapsamında proje ortağı sanayi kuruluşu ve firmaların sayısı 32’dir. Özel endüstri bölgesine sahip 1 sanayi kuruluşumuzun ve 1 ULUTEK Teknopark’ta faaliyet gösteren firmanın yanında 29 ARGE merkezine sahip sanayi kuruluşunun paydaşlığında TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı projelerini yönetecektir.

            -        TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora programı kapsamında proje ortağımız olan 32 sanayi kuruluşundan İstanbul sanayi Odası (İSO) tarafından ilan edilen verilere göre 15’i Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu, 4’ü ise ikinci 500 sanayi kuruluşu arasında yer almaktadır.

 -        TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora programını birlikte yürüteceğimiz sanayi kuruluşlarının Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından ilan edilen verilere göre 10’u Türkiye’nin en çok ihracat yapan 1000 sanayi kuruluşu arasında yer almaktadır.

 -        Bursa Uludağ Üniversitesinin Mühendislik Fakültesi ağırlıklı olmak üzere 40’ı aşkın doktora bursiyeri öğrenimlerini 4500 TL burs miktarı ve sunulan araştırma olanakları ile sorunsuz bir şekilde sürdürmektedir.

 -        Önümüzdeki dönemden itibaren Bursa Uludağ Üniversitesi TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora programı kapsamında kabul edilmiş tüm projeler için Fen Bilimleri Enstitüsü üzerinden 90 bursiyer arayışında olacaktır.

 -        TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora programı kapsamında paydaşımız olan sanayi kuruluşlarının 10’ u Havacılık, Süt ve Süt Ürünleri, Makine İmalat, Metal ve Otomotiv ve Tekstil İmalatı Ana Sanayilerindendir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-Haz-2020]

Haber Görüntüleme : 1.596 - 0