TÜDAM’a Okuma Salonu ve Türk Otağı kuruldu

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Türk Devletleri ve Akraba Toplulukları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÜDAM) yeni Okuma Salonu ve Türk Otağı hizmete açıldı.

BUÜ Yönetimi, yeni normal düzene geçişin ardından ilk sosyal etkinliğini TÜDAM’da gerçekleştirdi. Yapımı tamamlanan Okuma Salonu ve Türk Otağı’nın açılış törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, rektör yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün, Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Türk Ocakları Bursa Şubesi Başkanı ve BUÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Kırlı, Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı İrfan Tatlıoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve idari personel katıldı.

KALDIĞIMIZ YERDEN ÇALIŞMAYA DEVAM

Tören öncesinde yaptığı konuşmasında 1 Haziran’dan itibaren Bursa Uludağ Üniversitesi olarak tam kadro göreve başladıklarının açıklayan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, mevcut şartlar içerisinde gerekli tüm tedbirleri alarak çalışmaya devam etme kararlılığında olduklarının altını çizdi. Yeni normal düzendeki ilk sosyal faaliyeti TÜDAM çatısı altında yaptıklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “Sağlıklı bir şekilde bu günlere geldik. Rabbimize hamd ediyoruz. Kaybettiğimiz canlarımıza rahmet diliyoruz. Hastalığı atlatanlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Halen daha hastalıkla mücadele aşamasında olan hastalarımıza şifalar diliyoruz. Kusuru ile küsuru ile hayat devam ediyor. Bizler de kaldığımız yerden yeni bir besmele çekip çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

OKUMA SALONU VE TÜRK OTAĞI İÇİN ÖZEL TEŞEKKÜR

Etkinlikte öncelikle Prof. Dr. Selçuk Kırlı’nın kendi özel kütüphanesinden hibe ettiği kitaplardan oluşan Okuma Salonu’nun açılışını yapan Prof. Dr. Kılavuz; “Selçuk Kırlı hocamız, Türkçe’yi çok güzel konuşan, yazan ve çizen hocalarımızdan birisidir. Bir sosyal bilimci gibi, Türkçe’nin derinliklerine inen hocalarımızdan birisidir. Gençlerin yetişmesine ve eğitimine ciddi bir katkı sunacağını düşündüğümüz bu katkısından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Türk dünyası ve yörük denildiği zaman otağısız olmayacağını düşünüyoruz. Türk Otağı destekleri için de Türk Ocağı’nın ve Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu’nun çok ciddi katkıları oldu. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

TÜDAM ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATACAK

TÜDAM Müdürü Doç. Dr. Erdem Özdemir ise törende yaptığı konuşmasında Prof. Dr. Selçuk Kırlı’nın, Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu’nun ve Türk dünyasını temsil eden tüm sivil toplum kuruluşlarının kuruldukları ilk günden itibaren kendilerine büyük bir ilgi ve alaka gösterdiklerini vurguladı. Kurum bünyesinde çok önemli faaliyetler yapacaklarına inandıklarının altını çizen Doç. Dr. Erdem Özdemir, destek veren herkese teşekkür etti.

Okuma Salonu ve Türk Otağı’nın yapımında emeği geçen Prof. Dr. Selçuk Kırlı, İrfan Tatlıoğlu ve Cevdet Yüce’ye teşekkür plaketleri takdim edildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da çaldıkları marşlarla katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Haz-2020]

Haber Görüntüleme : 2.746 - 0