BUÜ Koordinatörlüğündeki Eramus + projes toplantısı online ortama taşındı

 

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) koordinatörlüğünde yürütülen, 2019-1-TR01-KA203-074673 numaralı “Academic Hospitality for International Students in Higher Education:  Building Guidelines for Academic and Non-Academic Staff (AcHopInt)” başlıklı projenin İrlanda’da yapılması planlanan ulus ötesi toplantısı koronavirüs salgınından dolayı tüm ortakların katılımı ile online olarak gerçekleştirildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aylin Poroy Arsoy’un yürütücülüğünü üstlendiği, Doç. Dr. Rüyam Küçüksüleymanoğlu, Doç. Dr. Yasemin Ertan, Arş. Gör. Olcay Bektaş ve İşletme Bölümü doktora öğrencisi Tuba Bora Kılınçarslan’ın araştırmacı olarak yer aldığı  2019-1-TR01-KA203-074673 numaralı “Academic Hospitality for International Students in Higher Education:  Building Guidelines for Academic and Non-Academic Staff (AcHopInt)” başlıklı projenin İrlanda’da yapılması planlanan ulusötesi toplantısı mücbir sebeplerden dolayı tüm ortakların katılımı ile 30 Nisan 2020 tarihinde online olarak gerçekleştirildi. Toplantıya Bursa Uludağ Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Universidad De Leon, Kauno Technologijos Universitetas, Letterkenny Institute of Technology ve Stichting Business Development Friesland’dan toplam 16 katılımcı iştirak etti.

Başarıyla tamamlanan toplantıda, proje faaliyetlerinin aşamaları ele alındı. Ayrıca dünyada yaşanan Covid19 krizinden proje döngüsünün etkilenmemesi için bir problem çözme haritası oluşturuldu.

ULUSLARARASI KOÇLUK SİSTEMİ ÖĞRENCİLERİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Proje partnerleri, kurgusu tamamlanan ve Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde pilot çalışması yapılan Uluslararası Koçluk Sistemi’nin 2021 yılından itibaren konsorsiyumdaki tüm üniversitelerde uygulanmaya başlanmasına karar verdi. Uluslararası Koçluk Sistemi kapsamında yabancı öğrencilerin takım çalışmaları gerçekleştirmesi sağlanarak, sosyal, kültürel ve akademik anlamda gelişmelerine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Proje personeli Kasım ayında Hollanda’ya kısa dönemli bir çalışma ziyareti gerçekleştirerek, uluslararası eğitim ve yabancı öğrenciler ile ilgili kapsamlı bir çalıştaya katılacak. 2021 yılından itibaren Üniversitemizde ve proje kapsamındaki diğer tüm üniversitelerde akademik ve idari personele yönelik yabancı öğrencilere ilişkin öğretim metodları, danışmanlık, iletişim gibi konularda çalıştaylar düzenlenecek.

AKADEMİK MİSAFİRPERVERLİK MODELİ BUÜ ÖNDERLİĞİNDE HAZIRLANIYOR

Projenin en önemli fikri çıktılarından biri olan Akademik Misafirperverlik Modeli ise Bursa Uludağ Üniversitesi önderliğinde hazırlanıyor. Model, yabancı öğrencilerin üniversite tahsilleri boyunca akademik ve kültürel anlamda gelişmelerine katkıda bulunmayı, sorunlarını minimize etmeyi amaçlıyor. 2020 yılı sonunda tamamlanacak olan Akademik Misafirperverlik Modeli Türkiye’deki tüm üniversitelere öneri olarak ulaştırılacak.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-May-2020]

Haber Görüntüleme : 2.553 - 0