Makine Mühendisliği’nden sağlık çalışanlarına ekipman desteği

Covid-19 salgını nedeniyle sağlık çalışanlarının ihtiyaç duyduğu yüz siperliği koruyucu ekipmanı Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünde bulunan üç boyutlu yazıcılarla üretildi.

Mühendislik Fakültesi yönetimi ve bölüm başkanlığının destekleriyle Makine Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Mert Ali Özel, Araştırmacı Altuğ Bakırcı ve bölüm son sınıf öğrencisi Volkan Mesut Küçükakarsu tarafından bölüm laboratuvarlarında yapılan üretimler ile Türkiye genelinde #3boyutludestek platformu gönüllüleri tarafından gerçekleştirilen üretimlere destek olundu. Üretilen koruyucu ekipmanlar, başta Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olmak üzere bölge hastanelerinde büyük fedakârlıklarla çalışan sağlık çalışanlarına teslim edildi.

Haber Tarihi : [15-Nis-2020]