BUÜ COV-KOM Danışma Kurulu'nun 25 Mart tarihli toplantıda aldığı kararlar açıklandı

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ CORONAVİRÜS SALGINI DANIŞMA KOMİSYONU (COV-KOM)

Toplantı Tarihi         : 25.03.2020

Toplantı No               : 06

BUÜ COV-KOM Danışma Komisyonu 25/03/2020 günü saat 10.00’da toplanarak aşağıdaki kararları almıştır.

Yeni tip Coronavirüs (COVİD-19) salgınında Üniversitemizdeki tüm sağlık personelinin özverili çalışmaları Rektörlüğümüz tarafından her türlü takdirin üzerinde görülmektedir.

SAĞLIK

1. COVİD-19 Pandemisi sağlık tedbirleri kapsamında oluşabilecek herhangi bir acil durumda COVİD-19 tanılı hastalar için 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 nolu ameliyathane odalarının kullanılması ve Üniversitemiz Hastanesinde yapılan elektif ameliyatların bugünden itibaren bir hafta süreyle ertelenmesi,
  2. COVİD-19 Pandemisi nedeniyle Hastanemiz Acil Servisinde Sağlık Bakanlığının Şüpheli Hasta Yaklaşım Algoritmasına uygun davranılması,
  3. Üniversitemiz Hastanesinde koruyucu önlemler ile ilgili bir malzeme eksikliği bulunmayıp, ileri safhalarda herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi amacıyla Sağlık Bakanlığının COVİD-19 hastalığına yönelik sağlık kuruluşu, personel ve faaliyet türüne göre kullanılması önerilen Koruyucu Ekipman Kurallarının aynen uygulanması kararlaştırılmıştır.

PERSONEL

1. Rektörlüğümüze gelen idari izin dilekçeleri COVİD-19 salgınının mevcut durumu doğrultusunda incelenerek karar altına alınmıştır.

Prof. Dr. İrfan KIRIŞTIOĞLU

Rektör Yardımcısı

Prof. Dr. Ferudun YILMAZ

Rektör Yardımcısı

Prof. Dr. Halis AKALIN

Enfeksiyon Kontrol Komisyonu Başkanı

Prof. Dr. Mustafa HACIMUSTAFAOĞLU

Enfeksiyon Kontrol Komisyonu Üyesi

Prof. Dr. Rıdvan ALİ

Başhekim

Prof. Dr. Halit AKER

Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi

Hukuk Koordinatörü

Osman DİKMEN

Genel Sekreter V.

Rıdvan USLU

Personel Daire Başkan V.

Salih SANSAR

Öğrenci İşleri Daire Başkan V.

Haber Tarihi : [25-Mar-2020]