DOSAB’ın Deprem Güvenliği BUÜ'ye Emanet

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün ile Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hakan T.Türker ve Dr. Serkan Sağıroğlu, DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel’le bir araya gelerek, DOSAB’daki binaların deprem güvenliği ile ilgili olarak yapılacak işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulundular.

DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, BUÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz ile bir süre önce yaptıkları görüşme doğrultusunda sanayi bölgesindeki binaların deprem güvenliğinin araştırılması konusunda işbirliğini gündeme getirdiklerini ve bu çerçevede, konuyla ilgili olarak imza altına alınacak protokolün hazırlanmasına yönelik görüşmeyi BUÜ’nün konularında uzman hocalarıyla gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Bursa’daki sanayi bölgeleri için bu yönde bir çalışma yapmanın önemine değinen Çevikel, “DOSAB ve DOSABSİAD olarak, bugüne dek Türkiye çapında yaklaşık 150 sanayi kuruluşunun performans değerlendirmesi ve güçlendirilmesinde etkin rol oynamış, riskli bina tespitinde lisanslı üniversiteler arasında ilk 5 arasında yer almış Bursa Uludağ Üniversitesi ile işbirliği için ilk adımı atmış olmaktan mutluyuz” diye konuştu.

Sanayide iş akışının önemine değinen ve “İşlemlerimizi yaparken, işletme faaliyetlerinin iki gün bile durması, neredeyse binanın kendisiyle eşdeğerdir. Dolayısıyla üretimin sürdürülebilir olması gerektiğinin bilincindeyiz” diyen Prof. Dr. Adem Doğangün, iş akışını etkilemeden süreci yönettiklerini belirterek, yapılacak çalışmalar ile ilgili şu bilgileri verdi: “Öncelikle firmaların zemin etütleri ve projeleri dahil, bütün bilgi ve belgeleri kendilerinden temin ediyoruz. Ardından binanın çeşitli bölgelerinden bütün verileri toplayıp, deneylerimizi gerçekleştiriyoruz. Sonuçta bina güvenliyse buna göre bir rapor düzenleniyor, ancak güvensizse, iş akışını etkilemeden güçlendirme modelini belirliyor ve yüklenici firmayla raporu paylaşıyoruz.”

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-Mar-2020]

Haber Görüntüleme : 1.839 - 0