Erasmus+ projesi ile engeller engelsiz fark edilecek

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) akademisyenlerinden Prof. Dr. Mehmet Yüce, Prof. Dr. Sabahattin Yürekli ve Doç. Dr. Gülşen Gedik’in yer aldığı Erasmus + projesi ile engellerin engelsiz fark edilmesi konusunda çalışmalar yürütülecek.

BUÜ’nün ortağı olduğu Erasmus+ kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen 2019-1-TR01-KA203-074191 No’lu “Engelleri Engelsiz Farketme: Yükseköğretimde Bilinçsel Değişim Temelli Müfredat Oluşturma (Becoming Aware of Disability: Developing a CirriculumBased on Cognitive Evolution in Higher Education) Projesi’nde BUÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yüce ile Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Sabahattin Yürekli ve Doç. Dr. Gülşen Gedik araştırmacı olarak yer aldı.

Engelleri Engelsiz Farketme: Yükseköğretimde Bilinçsel Değişim Temelli Müfredat Oluşturma Projesi, yükseköğretimdeki öğrencilerin ve dışsal fayda yaratarak toplumdaki diğer bireylerin insan hakları temelinde engellilik ve engelli hakları konusunda bilinçsel değişimlerini sağlayacak bir müfredat oluşturmayı hedefliyor. Avrupa Birliği’nin öncelikleri arasında yer alan üniversite, iş dünyası, kamu idareleri ve toplum iş birliğinin sağlanmasıyla, müfredatın içerik oluşturma ve uygulama çalışmaları yürütülecek. Projenin yenilikçi yönü engelli ve engelli haklarına yönelik bilinçsel değişimi üniversite öğrencilerinden başlayarak, topluma yayılımını sağlayacak.

Bu kapsamda BUÜ öğretim üyeleri, projenin koordinatörü Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde diğer ortak üniversiteler (Humanities Economics In Lodz University ve Thessaly University) ile ilk toplantılarını gerçekleştirdi.

Proje sürecinde yükseköğrenimdeki öğrencileri engelli hakları konusunda bilgilendirmek üzere değişik toplantılar, bilgilendirme seminerleri düzenlenmesi hedefleniyor. Bilgilendirme faaliyetlerinde Anayasa, Vergi Hukuku, Türk Medeni Kanunu, Türk Borçlar Kanunu, Türk Ticaret Kanunu, Türk Ceza Kanunu,  İş Kanunu, Sosyal Güvenlik Kanunu ve ilgili tüm yasal düzenlemelerdeki engellilerle ilgili yasal düzenlemeler anlatılacak. Bu yolla ileride toplumun her kesiminde etkin olarak yer alacak engelli bireylere yasal haklarının neler olduğu konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme sağlanmaya çalışılacak.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-Mar-2020]

Haber Görüntüleme : 1.688 - 0