Sahipsiz hayvanlar için özel protokol

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Osmangazi Belediyesi ile yardıma muhtaç sahipsiz hayvanların 24 saat tedavi edilebilmesi adına protokol imzaladı.

BUÜ ile Osmangazi Belediyesi arasında sahipsiz hayvanlar için sürekli tedavi edilebilmeleri amacıyla özel bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında mesai saatleri dışında Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bulunan hasta, yaralı ve acil müdahale gerektiren sahipsiz hayvanlar, BUÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde tedavi edilecek.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldız arasında imzalanan protokol, sahipsiz hayvanlara haftanın her günü ve günün her saati tedavi imkânı sağlayacak. Mesai saatleri dışında Osmangazi Belediyesi Hayvan Barınağı’nda görevli veteriner hekim ve teknik personel bulunmadığından dolayı acil müdahale gerektiren durumlarda tedavi hizmeti BUÜ Veteriner Fakültesi’nde verilecek. Protokol kapsamında mesai saatleri dışında Osmangazi Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ‘Sokak Hayvanı Toplama Ekibi’ tarafından bulunan hasta, yaralı ve acil müdahale gerektiren sahipsiz hayvanlar, Veteriner Fakültesi’ne getirilecek ve tedavi altına alınacak.

PROTOKOL HAYIRLI OLSUN

İmza töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, gerçekleştirdikleri protokol ve öncesinde de verdikleri desteklerden dolayı Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür etti. Üniversite-Kent ve Üniversite-Toplum işbirliği anlamında merkezi yönetimler, yerel yönetimler ve şehirdeki diğer dinamiklerle işbirliği yapmaya önem verdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Bu işbirliklerinin arttırılması konusunda da çalışmaya devam ediyoruz. Bu protokolün ve protokol sonucunda ortaya çıkacak hizmetlerin topluma, insanlığa ve tüm canlılara hayırlı olmasını temenni ediyorum. Destekleri ve işbirliklerinden ötürü de Osmangazi Belediye Başkanı Sayın Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE EN CİDDİ PAYDAŞLARIMIZDAN BİR TANESİ

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise “Belediye olarak Üniversitemizle birlikte yürütmüş olduğumuz çalışmayı yenileyerek devam ettireceğiz. Osmangazi Belediyesi kendi sınırları içerisinde başta insanlar olmak üzere her canlıya hizmeti götürüyor. Bunu yaparken paydaş olarak üniversiteleri önemsiyoruz. Bursa Uludağ Üniversitesi de bizim en ciddi paydaşlarımızdan bir tanesidir. Köklü bir üniversite, büyük bir camia. Burada her bilim ve bölüm var. Bugün Veteriner Fakültesi ile sahipsiz hayvanların bakımıyla ilgili bir protokol gerçekleştiriyoruz. Ancak bunun dışında şehre yönelik önemli çalışmalara da imza atıyoruz. Panorama 1326, şu anda Türkiye’nin en önemli eserlerinden birisidir. Mimarlık Fakültesi ile projelendirdik. Mühendislik Fakültesi ile de çalışıyoruz. Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi başta olmak üzere fakültelerin hepsi ile çalışıyoruz. Bu projelerle birlikte toplumun her katmanına ulaşmaya çalışıyoruz. Devlet Konservatuvarı ile yine projelerimiz var. Faaliyetlerimizi sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Mar-2020]

Haber Görüntüleme : 1.368 - 0