Eğitim sektörü temsilcileri toplandı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Sektör Konseyi toplantısına katıldı. Sektörün her kesiminden temsilcinin katıldığı etkinlikte konuşan Rektör Kılavuz, Bursa’daki üniversite sayısının arttırılması gerektiğini vurguladı.

BTSO Eğitim Konseyi Toplantısı 1889 & Double F Restaurant’ta düzenlendi. Eğitim Konseyi üyelerinin yer aldığı toplantıda konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, BTSO bünyesinde faaliyet gösteren sektörel konsey yapılanmasının sektördeki birlikteliği artırdığını belirtti. Üniversite olarak BTSO ile birlikte çok sayıda projeye imza attıklarını kaydeden Kılavuz, konseyin çalışmalarına da katkı sağlamak istediklerini vurguladı. Bursa’da üniversite sayısının yetersiz olduğunu belirten Kılavuz, “Şu anda Antalya 3, Adana 3, Kayseri 4 ve Konya 6 üniversiteye sahip. Bursa’nın iki devlet üniversitesi var. Üniversite sayısının artırılması ve niteliklerinin yükseltilmesi noktasında Bursa Uludağ Üniversitesi olarak her türlü akademik desteği vermeye hazırız” dedi.

İNSAN ODAKLI PROJELER ÜRETMEYE DEVAM

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli ise sektörel konseylerin BTSO’nun makro projelerinin odak noktasını oluşturan bir yapılanma olduğunu söyledi. BTSO olarak insan odaklı projeler üretmeye devam ettiklerini ifade eden Osman Nemli, “İş dünyasının gelişim platformu olan BTSO Akademi Projesi ile 360’tan fazla eğitim programından 25 bini aşkın kişi faydalandı. BUTGEM ile de 25 bine yakın kursiyerimiz meslek sahibi oldu. Odamız tarafından hayata geçirilen Uludağ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi projesi ile tarihi Kirazlıyayla Sanatoryum Binasını iş dünyası için eğitim ve konaklama merkezine dönüştürüyoruz” diye konuştu.

“SEKTÖRÜMÜZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

BTSO Eğitim Konseyi Başkanı Gıyasettin Bingöl de konseyin eğitim sektörünün tüm paydaşlarının buluştuğu platform olduğunu söyledi. Bursa’nın mesleki eğitim noktasında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Bingöl, Eğitim Konseyi olarak örnek projelere imza atmayı hedeflediklerini belirtti. Konsey Başkanı Bingöl, “Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği protokolü ve atılan adımlar, Türkiye’ye model oldu. Proje, mesleki ve teknik eğitimin geleceğe daha sağlam adımlarla taşımasını sağlayacak. Konsey olarak atacağımız her bir adım sektörümüzün sorunlarını daha hızlı çözmesini sağlayacaktır. Tüm konsey üyelerimizin çalışmalarımıza güç katmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-Eyl-2019]

Haber Görüntüleme : 3.225 - 0