Fransa’dan İznik Gölü araştırmalarına 410 bin Euro destek

 

İznik Gölü’nde yürütülen arkeosismik araştırmalarına Fransa Ulusal Araştırma Ajansı’ndan 48 ay için 410 bin Euro destek geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni ile Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Şahin Başkanlığında İznik Gölü’nde jeologlarla birlikte sürdürülen “BAZİLİZNİK Gizemleri: İznik Gölü Sedimentlerinin Sağladığı İznik Bazilikasının Gizli Arşivi” başlıklı interdisipliner araştırmalara Fransa Ulusal Araştırma Ajansı tarafından 48 ay için 410 000 Euro tutarında proje desteği verildi.

İznik Gölü’nün farklı derinliklerinden alınan karot numuneleri ile göl havzasında antik flora ile faunadaki değişimler, bunlara iklimlerin etkisi ve İznik’te yaşanan depremlerin araştırılması amacıyla Nisan 2019’da başlatılan proje, uluslararası ve disiplinler arası bir şekilde ilerliyor. Arkeologlar ve jeologlardan oluşan bilim heyetinde; BUÜ Arkeoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Şahin, Doç. Dr. Derya Şahin, Dr. Öğretim Üyesi Serkan Gündüz, Arş. Gör. Nur Deniz Ünsal, İngiltere Leicester Üniversitesi Master Öğrencisi Işıl Akalan Gündüz, Fransa’nın Grenoble Alpes Üniversitesi Jeoloji Bölümü’den Prof. Dr. Julia de Bernardy de Sigoyer, Prof. Dr. Stephane Garambois, Renaldo Gastineau, Cécile Cornou, Céline Beauval, Laurence Audin, Ludovic Gielly,  Sorbonne Paris Cité Üniversitesi’nden Yann Klinger, Fransa’nın Savoie Mont Blanc Üniversitesi’nden Pierre Sabatier, Charline Giguet Covex, Fabien Arnaud, Anne-Lise Develle, Emmanuel Malet, Cecile Pignol, İsviçre’nin Bern Üniversitesi’nden Prof. Dr. Flavio Anselmetti ve Dr. Stephano Fabbri, A.B.D. Austin Üniversitesi’nden Dr. Brady Cox görev yapıyor.

Prof. Dr. Mustafa Şahin, yürütülen çalışmaların sonunda çok önemli bilimsel bulgular elde edeceklerini ve sonuçları kamuoyu ile paylaşacaklarını vurguladı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Tem-2019]

Haber Görüntüleme : 3.715 - 0