Bursa Uludağ Üniversitesi Erasmus Ofisi’nden büyük başarı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Erasmus Ofisi, KA107 proje başvurusunun kabul edilmesiyle birlikte Rusya ve Pakistan’da Erasmus ofisi açmaya hak kazandı.

Erasmus programına üye 33 Avrupa ülkesinin 27’si ile anlaşması bulunan Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Erasmus Ofisi’nin KA107 International Credit Mobility proje başvurusu kabul edildi. Kabul edilen proje sayesinde BUÜ ile Rusya ve Pakistan ülkelerinde yer alan üniversiteler arasında Erasmus değişimine başlanılacak. KA107 Projesi kapsamında BUÜ, Rusya ve Pakistan’daki üniversitelerde Erasmus biriminin kurulmasına önderlik ederek bu birimlerde çalışacak personele gerekli eğitimleri verecek.

HAZİRAN AYINDA ÖĞRENCİ DEĞİŞİMLERİ BAŞLAYACAK

Konu hakkında açıklamada bulunan BUÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Kaynaklı, birim kurulması için ilk değişim hareketliliğinin Haziran ayında gerçekleştirileceğini söyledi. İlgili üniversitelerdeki personele eğitim verildikten sonra öğrenci ve ders verme kapsamında hareketliliklerin önümüzdeki akademik yıl içerisinde başlayacağını aktaran Koordinatör Prof. Dr. Ömer Kaynaklı; “Tekstil Mühendisliği Bölümü’müz ile Pakistan’da bulunan National Textile Üniversitesi arasında lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenci değişimi ve personel değişimi gerçekleştirilecek. Bu değişim hareketi, hem öğrencilerin ve personelin kişisel gelişimine hem de uzun vadede Pakistan tekstil sektörünün nitelikli insan gücüne ulaşmasına ve ar-ge gelişimine katkı sağlayacak. Rusya’da bulunan Kabardino Balkarya Devlet Üniversitesi ile de üniversitemiz tıp fakülteleri ve bilgisayar öğretmenliği bölümleri arasında da lisansüstü seviyede öğrenci ve personel değişimi yapılacak” diye konuştu.

ULUSLARARASI TANINIRLIĞA KATKI SAĞLAYACAK

BUÜ Erasmus Ofisi tarafından her iki üniversitede kurulacak birimlerin izlenebilmesi amacıyla çeşitli tarihlerde ziyaretlerin yapılacağını vurgulayan Kaynaklı; “3. Nesil üniversite olma stratejisi ile her geçen gün uluslararası öğrenci ve hareketlilik sayısını artırmayı hedefleyen üniversitemizin, Pakistan ve Rusya’da bulunan üniversiteler ile değişime başlamasıyla uluslararası tanınırlığımızı daha da artacaktır” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Nis-2019]

Haber Görüntüleme : 2.929 - 0