Berlin-Bursa Müzik Öğretmeni Adayları Buluşması

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Müzik Eğitimi Anabilim Dalı, Berlin’den meslektaşlarını ve öğrencilerini Bursa’da ağırlamanın mutluluğunu yaşadı.  

Alman Berlin Sanat Üniversitesi Müzik Pedagojisi Bölümü öğrenci ve öğretim elemanları, Bursa Uludağ Üniversitesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ev sahipliğinde birbirinden farklı birçok etkinlikte bir araya geldi. Berlin Sanat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alexis Kivi ve Müzik Eğitimi Anabilim Dalımız Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezen Özeke’nin katkılarıyla, iki üniversite işbirliğinde gerçekleşen buluşmalar kapsamında; Türk ve Alman müzik eğitim sistemi karşılaştırıldı.

Etkinlik; Prof. Dr. Alexis Kivi ve üç öğrencisi (Anais Brüsch, Michael Köbke, Rene Schoenherr) ile Prof. Dr. Sezen Özeke koordinatörlüğünde son sınıf öğrencileri Bengisu Erginer ve Simay Özgür’ün katkılarıyla Bursa Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Ayrıca, Alman misafirler Bursa’da kaldıkları süre boyunca hazırlanan program dâhilinde okulları da ziyaret ederek, müzik derslerini gözlemleme fırsatı yakaladı.

Türkiye’yi ve Türk müzik eğitim sistemini daha yakından tanımak ve okullardaki müzik dersleri hakkında kapsamlı bilgi sahibi olmak amacıyla planlanan bu projede etkinliklere katılan Türk ve Alman öğrenciler, gerek sınıf içinde gerekse sınıf dışında birlikte yaptıkları etkinlikler ve paylaşımlara olumlu tepkiler verdi. Öğrenciler, kazanımların çok büyük olduğunu, önyargıların kırıldığını, proje aracılığıyla kısa sürede yoğun bir bilgi alışverişinin yaşandığını ve derin arkadaşlık bağlarının oluştuğunu dile getirerek, projenin hayatları boyunca unutamayacakları bir deneyim olarak hafızalarında yer edeceğini belirttiler. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Nis-2019]

Haber Görüntüleme : 3.686 - 0