Tıp Fakültesi’nde ‘otizm’e dikkat çekildi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ çeşitli etkinliklerle kutlandı.

BUÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öncülüğünde gerçekleştirilen ‘Otizm Farkındalık Günü’ etkinliklerine fakülte yöneticileri ve hastane personeli de destek verdi. Özel gün, hastane bünyesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde hastane bünyesinde gün boyu hekimler tarafından öğrencilere, hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirmeler yapıldı. Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Kliniği’nde yatarak tedavi gören çocukların katkıları ile otizmle ilgili bilgileri içeren sorular ve yarışmalar gerçekleştirildi. Etkinliklerde otizmin erken tanı ve tedavisinin önemini vurgulayan Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Pınar Vural, ilerleyen dönemde yapılacak etkinliklerin de müjdesini verdi. Geleceğin doktorları olan öğrencilere erken tanının önemini anlatan Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şafak Eray, otizmin belirtilerinin yoğun özel eğitim ve erken tanı ile silinebileceğine vurgu yaptı.

Etkinlikler içerisinde çocukların el sanatları öğretmeni ve resim öğretmeni eşliğinde ürettikleri ürünler sergilendi ve satışa sunuldu. Etkinlik tüm gün boyunca coşku ve yüksek ilgiyle devam etti. Yapılan bilgilendirmeler ve etkinlikler tüm üniversite personeli, öğrenciler, hasta ve hasta yakınları tarafından ilgi gördü. Çocuk psikiyatrisi doktorları, hemşireleri, personeli, öğretmenleri, öğrencileri ve hastaları ile tam bir ekip ruhuyla çalışılan bu günde "Otizme Mavi Işık Yakıldı".

Etkinliğe Tıp Fakültesi Hastane Başhekimi Prof. Dr. Levent Özdemir, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Şaduman Balaban Adım, Hastane Başhemşiresi Uzm. Hemşire Muazzez Altay, Başhemşire yardımcıları Uzm. Hemşire Fatma Düzgün, Uzm. Hemşire Nevin Bor, Uzm. Hemşire Sevginar Akın, Hastane Müdür Yardımcıları Meryem Altıntaş, Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karadağ, Aile Hekimliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alis Özçakır, Prof. Dr.Yeşim Uncu ve Çocuk Endokronoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Eren de katılım göstererek destek verdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Nis-2019]

Haber Görüntüleme : 3.413 - 0