Çocuklara en iyi karne hediyesi: Maker Atölyesi

 

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin Maker Çocuk programları, çocukların yarıyıl tatillerini faydalı geçirmeleri için yeniden başlıyor.

“Çocuklara en iyi karne hediyesi, ULUTEK Sömestr Maker Atölyesi” sloganıyla 21 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek iki haftalık programlardan, 5-14 yaş grubundaki öğrenciler yararlanabilecek.

ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık, çocukların günümüzde vaktinin çoğunu tablet, telefon veya bilgisayar başında oyun oynayarak geçirdiklerini, bilim ve teknolojiye meraklı olanların ise projelerini uygulama yönünde yeterli imkân bulamadıklarına işaret ederek, “ULUTEK Maker Atölyelerinde öğrencilerin hem teknolojiyi kullanma hem de üretici olmaları yönünde programlarla tanıştırıp uygulama imkânları sunuyoruz. Amacımız çocukların teknoloji üretimi konusunda farkındalık sahibi olması, yeni fikirler ortaya çıkarması ve farklı atölye deneyimleri yaşayarak yetenekli yönlerinin ortaya çıkması, el becerilerini geliştirecek uygulamalar gerçekleştirmesidir” dedi.

YAZILIMDAN TASARIMA KADAR HER ALANDA EĞİTİM

ULUTEK Maker Çocuk Atölyesinde öğrenciler robotik, elektronik, lego robot, yazılım, arduino gibi teknoloji atölyelerine katıldıktan sonra kendi yetenek ve becerileri doğrultusunda kendilerine özgü projelerini gerçekleştirme imkânı bulabiliyor. Robotik atölyesinde her ders farklı bir robot projesi yapmayı, elektronik atölyesinde belli temalı devreleri, Arduino atölyesinde belirlenen projeleri yapmayı ve yazılım atölyesinde ise bilgisayarın çalışma, programlama mantığını ve kodlamayı öğrenecek. Ayrıntılı bilgi için www.ulutekmakercocuk.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Oca-2019]

Haber Görüntüleme : 2.591 - 0