Üniversitenin bilgi işlem personelinden örnek hareket

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli, görev yaptıkları binalarının daha yeşil görünmesi amacıyla fidan diktiler. Üniversitenin büyük oranla ormandan oluştuğunu söyleyen personel, binalarının da yeşil görünmesini istediklerini belirtti.

BUÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli örnek bir etkinliğe imza attı. Üniversite merkez kampüsü içerisinde yapımı tamamlanan binanın etrafının daha yeşil görünmesini isteyen memurlar, temin ettikleri fidanları binanın etrafına ekti. Üniversitenin hemen hemen tümünün yeşil alanlardan oluştuğunu aktaran personel, binalarının da yeşil ile bütünleşmesini ve çalıştıkları ortamın doğa ile iç içe olmasını istediklerini söyledi.

40 YIL BOYUNCA TÜM VERİLER BURADA DEPOLANACAK

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay tarafından üniversitenin geleceğe hazırlanması maksadıyla tamamen yenilenen Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Binası 2018 yılında hizmete açıldı. Yapılan yenileme çalışmaları ve modern cihazlar sayesinde 2060 yılına kadar tüm veri depolama çalışmalarının rahatlıkla yürütülebileceği binaya personeli de sahip çıkıyor. Doğa ile iç içe bir ortam oluşturulmasını isteyen personel, kendi imkânlarıyla temin ettikleri fidanları binanın etrafına diktiler. 

Fidanları özenle toprakla buluşturan personel; “Rektörümüze bize böyle bir bina kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz. Artık veri depolama ve yönetme çalışmalarımızı çok daha kolay bir şekilde yürütebileceğiz. Binamızın daha yeşil görünmesi için arkadaşlarımızla birlikte böyle bir karar aldık. Biz fidanlarımızı sevgimizle ektik, inşallah onlar da bereketleriyle büyürler” yorumunu yaptı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Oca-2019]

Haber Görüntüleme : 2.709 - 0