Kaat’ı sanatına Üniversiteden destek

 

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, geleneksel Türk sanatları arasında yer alan Kaat’ı sanatının yaşatılması için Üniversite olarak çeşitli uygulamaları devreye sokacaklarını bildirdi.

Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin seçmeli derslerde yaptıkları kaat’ı çalışmaları Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde sergileniyor.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü eğitmeni ve kattâ Dilek Erim Aydemir ile öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı serginin açılışına katıldı.

Geleneksel Türk sanatları arasında yer alan ve unutulmaya yüz tutan kaat'ı sanatının Türkiye’de ilk kez Uludağ Üniversitesi’nde ders olarak öğretilmeye başlandığını hatırlatan Rektör Ulcay, özverili çalışmalarından dolayı sanatçıya teşekkür ederken, bu sanatın yaşatılmasıyla ilgili yeni adımlar atacaklarını açıkladı.

Güzel Sanatlar Bölümü’nde kaat’ı sanatını destekleyen ve besleyen başka derslerin de konulması için Üniversite olarak gerekeni yapacaklarını, üretilen ürünlerin döner sermaye üzerinden satışı için hazırlıkları başlatacaklarını açıklayan Rektör Prof. Dr. Ulcay, ayrıca yapılan çalışmaların yer aldığı bir kitabı da kurumun prestij kitabı olarak bastıracaklarını söyledi.

Güzel Sanatlar Bölümü eğitmeni ve kattâ Dilek Erim Aydemir de, yıllardır bu sanatı yaşatmak uğruna çabaladığını, en büyük desteği Bursa Uludağ Üniversitesi’nden gördüğünü, yeni desteklerden de bundan büyük mutluluk duyduğunu belirterek Rektör Ulcay’a teşekkür etti.

Herhangi bir motif veya desen örneğinin, ince bir kâğıt veya deriden oyularak çıkarılması suretiyle meydana gelen süsleme sanatına kaat’ı deniyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’ndeki sergi, hafta sonuna kadar izlenime açık kalacak.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [03-Oca-2019]

Haber Görüntüleme : 3.187 - 0