100/2000 YÖK Doktora Bursu 2018-2019 Bahar Dönemi Başvuruları Başladı

Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere, yurtiçindeki devlet üniversitelerinde 100 tematik alanda YÖK Doktora Bursu verilecektir. Devlet Üniversiteleri,  öğretim üyelerinin taleplerine, üniversite stratejik planına ve alt yapı kaynaklarına uygun olarak belirlenecek 10 öncelikli alan için her bir alan için en az 3 en fazla 10 olmak üzere Doktora bursiyeri talep edebilecektir. Bu burs programı için 100 öncelikli alan içinden bir tanesinde olmak şartıyla öğrenci talep edecek öğretim üyelerinin ekteki formu doldurarak 04 OCAK 2019 mesai bitimine kadar yuzikibin@uludag.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. Öğretim üyeleri hali hazırda üniversitemiz doktora programına kayıtlı ancak tezini almamış öğrencileri için talep yapabilecekleri gibi çalışmayı istedikleri konular için yeni doktora öğrencisi talebi de yapabilirler. Her bir öncelikli alan başvurusu için üniversitemiz 10 öğrenci için başvuru yapacağı için öğretim üyelerimizin birlikte çalışma grubu oluşturarak başvuru yapmaları daha iyi olacaktır. Ancak bireysel olarak da başvuru yapılabilir.

100 Öncelikli Tematik Alan için

Ek: Başvuru Formu için