Diyanet İşleri Başkanı’ndan Bursa Uludağ Üniversitesi’ne ziyaret

 

                                                                  

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bursa Uludağ Üniversitesi’ni ziyaret etti. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı makamında ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı, daha sonra öğrencilerle bir araya geldi.

Bir dizi ziyaret için Bursa’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, BUÜ’de düzenlenen ‘Gençlik Diyanet İşleri Başkanı İle Buluşuyor’ isimli programa katıldı. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş; "Güya Tanrı insanı yaratmış, kenara çekilmiş. Böyle bir anlayışla ortaya çıkanlar var. Esasında bu Müslüman gençleri, Müslümanları, misyonerlik faaliyetlerini duymuşsunuzdur; 'Onları doğrudan doğruya kendi dinimize çekmektense önce Müslümanlıktan biraz uzaklaştırın, ondan sonra zaten o gelir' tuzağıdır bu. Ateizm Tanrı'yı da dini de her şeyi inkâr etmek ama deizm çok enteresan bir tuzaktır. Bu tuzağa gelme noktasında olan arkadaşlarınız olursa onları uyarınız" diye konuştu.

'Tanrı var ama Tanrı ile benim aramda kimse yok' diyen bir anlayışın, peygamberi, vahyi, melekleri, kitabı inkar ettiğine vurgu yapan Erbaş, şunları söyledi: "Kendi aklıyla güya Tanrı'yı bulacakmış, Tanrı da o anlayışa göre, özellikle Allah demiyorum bakın çünkü böyle bir felsefeyi anlatırken yüce Allah kavramını da kullanmaktan sakınırım. Güya Tanrı da insanı yaratmış kenara çekilmiş. Böyle bir anlayışla ortaya çıkanlar var. Esasında bu Müslüman gençleri, Müslümanları, misyonerlik faaliyetlerini duymuşsunuzdur; 'Onları doğrudan doğruya kendi dinimize çekmektense önce Müslümanlıktan biraz uzaklaştırın, ondan sonra zaten o gelir' tuzağıdır bu. Bu tuzağa bizim hiçbir Müslüman gencimizin gelmeyeceğini biliyoruz. Peygamber aşığı bir milletiz biz. Muhammed deyince hemen ona salat ve selam getiren bir milletin mensuplarıyız. Onun için bu 'izm'ler hiçbir şekilde bizim milletimizde yer bulamaz ama bunun için de uyanık olmalıyız. Çok iyi okumalıyız."

KENDİNİZİ GELİŞTİRMEK İÇİN ÇİFT ANA DAL YAPIN

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 3 bin öğrenciyle başlanan pilot uygulamada, 4-6 yaş grubu Kuran kurslarında şu anda 150 bine yaklaşan öğrenciye okul öncesi eğitim verdiklerini anlatarak, şunları kaydetti: "Onlara Kuran öğretip de sureler okutmuyoruz. Kendi yaşlarına göre, Peygamberimizin ifadesiyle, 'Onların akılları hangi konuları almaya müsaitse' ona göre programlar yapıyoruz. Bunun için en fazla sıkıntı çektiğimiz konulardan biri okul öncesi eğitim formasyonuna sahip öğretmenlerimiz yok. Bunun için ilahiyat fakültelerine, YÖK'e müracaat ettik. İlahiyat fakültelerinde okul öncesi din eğitimi bölümlerinin açılmasını YÖK'ten istiyoruz. Üniversitelerde eğer ilahiyat fakültesi öğrencilerimiz, eğitim fakültelerinin okul öncesi bölümlerinde, eğitim fakültesi okul öncesi eğitimi bölümü öğrencileri ilahiyat fakültelerinde çift ana dal yaparlarsa ya da ilahiyat öğrencileri eğitim fakültesi çocuk gelişimi bölümlerinde, çocuk gelişimi öğrencileri ilahiyat fakültelerinde çift ana dal yaparlarsa bizim için o kadar önemli olacak ki oradan mezun olan hem ilahiyat fakültesinden hem de okul öncesi eğitiminden diplomasını alan öğretmenlerimiz, Diyanet İşleri Başkanlığına gelirlerse onların görevleri hazır. Buna çok ihtiyacımız var" diye konuştu.

4-6 yaş grubu Kuran kurslarında görev yapan öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüyle yapılan ortak bir program çerçevesinde 360 saat kadar dersi halk eğitim merkezlerinden aldıklarını anlatan Erbaş, "O sertifikayı alanlar ancak bu derslere girebiliyorlar. Tek tük de olsa imam hatip lisesini bitirdikten sonra eğitim fakültesini bitirmiş olan öğreticilerimiz var. İmam hatip lisesini bitirmiş, çocuk gelişimi bölümünü de bitirmiş öğreticilerimiz de var. Onlar o kadar faydalı oluyorlar ki diğerlerine göre. Bu imkân eğer üniversitemizde sağlanırsa biz bundan çok minnettar kalırız. İnşallah burada teşvik ederseniz başka üniversitelere de yayılır. Özellikle Kuran kurslarımızdaki okul öncesi din eğitimi sınıflarına giren 4-6 yaş sınıflarına giren öğretmenlerimizden biz çok daha fazla istifade ederiz diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Programda konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise üniversite tarihinde bir Diyanet İşleri Başkanı’nı ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bursa İl Müftüsü İzani Turan ve BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru’nun da aralarında bulunduğu heyet daha sonra Rektörlük makamına geçti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş burada üniversitenin hatıra defterini imzaladı. Protokol son olarak üniversite içerisinde yapımı devam eden camiinin inşaatını inceledi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-Kas-2018]

Haber Görüntüleme : 3.307 - 0